Wat is de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage?
€13,50
Wat wordt met dat geld gedaan?
- Kerst
- Sinterklaas
- Kinderboekenweek
- Paasfeest
- Voorleesontbijt
Zijn er overige vrijwillige schoolkosten?
Ja
Wat wordt daarmee betaald?
De schoolreizen
De schoolreisjes zijn gepland na de zomervakantie in de "Gouden weken". De kinderen van groep 1 t/m 7 gaan één dag weg met de bus. De kinderen van groep 8 gaan meerdere dagen op kamp. We vragen de ouders een bijdrage van 17,50 euro voor hun kinderen in de kleutergroep, 30,- euro voor groep 3 t/m 7 en 60 euro voor groep 8.
Het schoolreisje maakt onderdeel uit van ons onderwijsprogramma, vandaar dat wij het van belang vinden dat alle kinderen mee gaan. Alleen in zeer bijzondere situaties kan daarvan worden afgeweken. Ouders dienen daartoe met de directie van de Plataanschool contact op te nemen. Mocht na onderling overleg worden besloten dat uw kind niet meegaat, dan zorgt de Plataanschool voor een onderwijsaanbod binnen een andere groep. Indien de kosten voor het schoolreisje voor u een probleem zijn, verzoeken wij u contact op te nemen met de directie of een aanvraag te doen via het Kindpakket (zie hieronder).
Kindpakket
Mocht u het bedrag niet kunnen betalen dan kunt u een aanvraag doen bij Sam& voor alle kinderen. (Sam& voor alle kinderen is een samenwerking tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Kinderhulp.) U kunt informatie vinden en financiële ondersteuning aanvragen op: www.samenvoorallekinderen.nl
Extra informatie over ouderbijdrage
Ouderbijdrage
De ouderbijdrage wordt door de ouderraad geïnd. De ouderbijdrage is vrijwillig. De bijdrage is vastgesteld op 13,50 euro per kind. Bij twee kinderen is het 22,50 euro en bij drie kinderen 29,50 euro. Hiervan worden allerlei activiteiten voor de kinderen betaald, zoals het Sinterklaasfeest, traktaties bij sport- en spelevenementen, feestelijke jaarsluiting, bingo enz.. Voor kinderen die na 1 januari instromen, wordt een bijdrage van 1 euro per maand gevraagd.
Jeugdeducatiefonds
Sinds een aantal jaren werken wij als school samen met het Jeugdeducatiefonds. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via school, omdat daar bekend is, wat de talenten en mogelijkheden van de kinderen zijn. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Voorbeelden waar de afgelopen jaren geld voor is aangevraagd zijn nieuwe lesmaterialen, schoolreizen en excursies, de bibliotheek op school en laptops voor leerlingen.