Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk

Haydnstraat 2 8915 BH Leeuwarden

Schoolfoto van Openbaar ZML-School Leeuwarden-Franeker It Twaluk

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De SO-afdeling zit op drie verschillende locaties. In Franeker zit op dit moment 1 groep met 10 leerlingen. De leeftijd varieert van 5 t/m 9 jaar. Aan de Larix straat zitten 3 groepen. Hier varieert de leeftijd van 4 t/m 10 jaar. Aan de Haydnstraat zitten 2 groepen. Dit zijn de z.g. bovenbouw groepen, deze leerlingen hebben de leeftijd van 10 t/m 12 jaar.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

It Twalûk is bestemd voor leerlingen met een blijvende beperking in het leren. Naast de leerproblemen is er ook vaak sprake van bijkomende problemen, zoals: een autisme spectrum stoornis (ASS), motorische problemen, spraak- en taalproblemen, visuele en/of auditieve problemen, sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen. Onze school is verdeeld in 2 afdelingen: een SO-(4 t/m 12 jr.) en een VSO-afdeling (12 t/m 18-20 jr.). De samenstelling en grootte van de groepen is een voortdurend aandachtspunt op onze school. De groepsgrootte varieert van 8 t/m +16 leerlingen. Dit is afhankelijk van de leeftijd in combinatie met de beperking en de plaatsing in het SO of VSO. Aan het begin van een schooljaar worden de groepen ingedeeld. Afhankelijk van de aanmelding van nieuwe leerlingen rond de kerstvakantie, kan het  gebeuren dat er wijzigingen in de groepsindeling gemaakt moeten worden. Mocht dit het geval zijn, wat eerder uitzondering dan regel is, dan wordt met de betrokken ouders contact op genomen.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven