CBS Koningin Wilhelmina

Drossaardslaan 70 4143 BD Leerdam

  • Op elk moment, van en met elkaar, jong en oud
  • Puur jezelf zijn, in goede samenwerking
  • Kwaliteit voorop, persoonlijke ontwikkeling, talenten benutten
  • Welkom in onze prachtige school. We bieden goed onderwijs in een fijne en duurzaam gebouw

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Eenmaal per twee jaar houden we LOGOS-breed een tevredenheidspeiling. Ouders en kinderen vullen hiervoor de vragenlijsten van DUO in. 

We hebben de leerlingen gevraagd om een rapportcijfer te geven dat hun algemene tevredenheid weergeeft. Ze geven hun school een mooie, bovengemiddelde 8,5. (Landelijke benchmark 8,2). 

Kinderen zijn heel tevreden over de leerkrachten (9,3 t.o.v 8,5 landelijk), gepersonaliseerd leren (9,0 t.o.v. 8,5 landelijk) voorzieningen (8,7 t.o.v. 8.2 landelijk). Dit zijn onze sterke punten vinden de kinderen.

Op de onderwerpen sociale veiligheid (8,7), en onderwijs (8,6) scoren we als school iets bovengemiddeld.

De kinderen geven ons terug dat ze wat minder tevreden zijn over de praktische vaardigheden in hun school: 7.5 t.o.v. 7.8 landelijk. We (h)erkennen dat. Inmiddels is een werkgroep bezig een doorlopende leerlijn Engels voor groep 1 tot en met 8 te ontwikkelen, zodat we kinderen een prima aansluiting met het Engels in het voortgezet onderwijs kunnen bieden  


Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Eenmaal per twee jaar houden we LOGOS-breed een tevredenheidspeiling. Ouders en kinderen vullen hiervoor de vragenlijsten van DUO in. 

CBS Koningin Wilhelmina scoort met een 7,7 nagenoeg gelijk aan de benchmark PO (7,6) als het gaat om de algehele tevredenheid van ouders. We zijn blij met de mooie scores op onderdelen als onderwijs, leerkracht, sfeer en voorzieningen. We werken daarnaast ook aan de volgende aandachtspunten.     

  • Gepersonaliseerd leren gaat over maatwerk voor kinderen die extra zorg of extra uitdaging nodig hebben. Kinderen werken graag op hun eigen niveau in de adaptieve programma’s op hun eigen chromebook. Ze krijgen daarnaast de vereiste ondersteuning door de leerkracht. De leerlingen geven gepersonaliseerd leren dan ook een prachtige 9,0 t.o.v. 8,5 landelijk. We gaan de ouders meer meenemen in de snelle ontwikkeling die gepersonaliseerd leren doormaakt op onze school.
  • Ouders voelen zich goed gehoord en gezien op de KWS. Door corona hebben ze het lieve contact en even de school inlopen enorm gemist. Dat is mede de oorzaak voor een lagere score op communicatie. We gaan met de ouderraad en de MR onderzoeken hoe we de communicatie met ouders optimaal kunnen inrichten.     
  • Net als de kinderen geven ook de ouders ons terug dat ze minder tevreden zijn over het vak Engels als onderdeel van de indicator praktische vaardigheden. En met name de aansluiting met het Engels in het voortgezet onderwijs. We (h)erkennen dat. Een werkgroep ontwikkelt nu een doorlopende leerlijn Engels voor groep 1 tot en met 8, zodat we de kinderen een prima start bij Engels in het vo kunnen bieden.    


Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven