Basisschool 't Valder

Belvauer 62 6373 TT Landgraaf

  • Schoolfoto van Basisschool 't Valder
  • Schoolfoto van Basisschool 't Valder
  • Schoolfoto van Basisschool 't Valder
  • Schoolfoto van Basisschool 't Valder
  • Schoolfoto van Basisschool 't Valder

In het kort

Toelichting van de school

Beste ouders/ verzorgers:

Gaat uw kind binnenkort naar de basisschool? Moeten uw kinderen van school veranderen? Dan zoekt u natuurlijk een school die bij uw kind past. De keuze voor een school is een belangrijke keuze. Uw kind zal een groot gedeelte van zijn/haar dag op school doorbrengen. U zult jarenlang samen met uw kind de wandel van en naar school gaan maken. Daarom kiest u een basisschool met zorg.

Waarom zou u voor ons kiezen?  We vinden het belangrijk dat uw kind zich in alle opzichten goed voelt op school,  bieden optimale ontwikkelingskansen door zoveel mogelijk te kijken naar de individuele behoefte van het kind, brengen ze in contact met maatschappelijke en culturele verworvenheden en bereiden ze voor op deelname aan een complexe samenleving.

Wat vinden we belangrijk? We vinden het belangrijk dat onze kinderen vaardigheden geleerd krijgen waarbij we ze zo goed mogelijk voorbereiden op hun rol in de steeds sneller veranderende maatschappij. Daarom willen we een zo passend mogelijk aanbod realiseren. Een goede werkhouding, nadenken over het eigen handelen en leren, plannen, in een betekenisvolle context leren, kinderen uitdagen en nieuwsgierig maken, zoveel mogelijk aansluiten op het individuele niveau van onze kinderen, respectvol en verantwoordelijk samen- en naast elkaar kunnen werken, ontwikkelen van zelfvertrouwen, zorg voor elkaar en voor de leefomgeving zijn zaken waar we binnen ons onderwijs aandacht aan geven.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • respect
  • veiligheid
  • openheid
  • (zelf)vertrouwen
  • verantwoordelijkheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Bij ons op school geloven we in de unieke kracht van ieder kind. We streven ernaar dat elke leerling de kans krijgt om zich op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Daarom bieden we niet alleen de juiste begeleiding, maar ook de nodige kennis, vaardigheden en een positieve houding aan. Onze aanpak kenmerkt zich door een combinatie van structuur en vertrouwen, waardoor leerlingen zich veilig voelen om te groeien.  

In onze school staat respect en waardering voor elkaar centraal. We benaderen elkaar met een open en vriendelijke houding, waarbij iedereen zich gezien en gehoord voelt. Als team zijn we gedreven en streven we naar continue verbetering van de kwaliteit van ons onderwijs. We reflecteren regelmatig op ons handelen om ons onderwijsaanbod nauwkeurig af te stemmen op de individuele behoeften van onze leerlingen.  

We bouwen aan een omgeving waarin leren en veiligheid hand in hand gaan. We hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen en deze zijn altijd positief en stimulerend. Iedereen binnen onze school voelt zich verantwoordelijk, zowel voor zichzelf als voor anderen. Zo creëren we een sfeer waarin iedereen kan floreren en zich optimaal kan ontwikkelen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
217
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Bij 't Valder hanteren we een helder schema voor de schooldagen, om de lesuren effectief te benutten en kostbare onderwijstijd niet te verspillen. Hier volgt een overzicht van onze dagindeling:

· Leerlingen worden verwelkomd tussen 08.30 uur en 08.40 uur, waarna de lessen om 08.45 uur van start gaan.

· Tussen 12.15 uur en 13.10 uur hebben alle groepen pauze, met de mogelijkheid tot overblijven op school.

· Het middagprogramma begint om 13.15 uur en de dag eindigt om 15.15 uur. Echter, op woensdag eindigt de schooldag eerder, om 12.45 uur.

· Voor de kleuters in groepen 1 en 2 is vrijdag een vrije dag. Voor de kinderen in groepen 3 geldt dat zij op vrijdagochtend les hebben tot 12.15 uur.  

Om de lesuren efficiënt te benutten, maken we in alle groepen gebruik van een inlooptijd van 10 minuten vóór aanvang van de lessen. Dit betekent dat leerlingen uiterlijk om 08.40 uur op school aanwezig dienen te zijn, zodat ze klaar zijn om om 08.45 uur met het lesprogramma te starten. Zo kunnen we de leerervaring optimaal benutten en een gestructureerde leeromgeving bieden.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven