We hebben geregeld contact met onze ouder(s)/verzorger(s). Deze bestaan uit zowel schriftelijke- als mondelinge contacten, die hieronder verder gespecificeerd zullen worden.
Schriftelijke contacten
Twee maal per jaar maken de leerkrachten van groep 1 t/m 8 een portfolio over de ontwikkeling en de groei, die de kinderen doormaken. Deze portfolio-mappen worden meegegeven na de ouderavonden.
Wekelijks ontvangen alle ouder(s)/verzorger(s) op vrijdag digitaal de Nieuwsflits, waarin allerhande zaken worden meegedeeld betreffende de school. Indien nodig ontvangen ouder(s)/verzorger(s) groepsinfo digitaal.
Ook heeft de school een Facebook pagina en een website waar geregeld foto’s van allerlei activiteiten worden geplaatst, zodat men, indien men dit wenst, op de hoogte kan blijven van het reilen en zeilen op de Oostvogel.
De schoolgids geeft een beeld van hoe er gewerkt wordt op school in al zijn facetten. Aan het eind van het schooljaar wordt deze aangepast en aan het begin van het nieuwe schooljaar via Venster PO te bekijken.
Mondelinge contacten
Twee keer gedurende het schooljaar worden 15 minuten gesprekken gehouden met de ouder(s)/verzorger(s) en de kinderen over de vorderingen van hun kind. Het portfolio, waarin de ontwikkeling van het kind in beeld is gebracht, is hierbij het uitgangspunt. Het is uiteraard voor ouder(s)/verzorger(s)altijd mogelijk om op andere tijden de leerkracht(en) te spreken. Het beste is dan een afspraak te maken, maar gewoon even binnenlopen is ook goed.
- 1ste gesprek: HGW gesprek
Aan het begin van het schooljaar zijn ouder(s)/verzorger(s) welkom voor een 1ste oudergesprek. Dit gesprek is facultatief en duurt 10 minuten. Dit gesprek is bedoeld als kennismaking (indien nog nodig) en om de 1ste indrukken in de nieuwe groep/unit vanuit de ouder(s)/verzorger(s) alsmede vanuit de de leerkracht(en) uit te wisselen.
- Informatieavond(en)/kijkdagen
Gedurende het schooljaar wordt er een informatieavond georganiseerd voor alle ouder(s)/verzorger(s). De onderwerpen zijn divers en afhankelijk van waar we op school mee bezig zijn (bijv. nieuwe ontwikkelingen, veranderende werkwijzen, andere methoden enz.) Ook kan het onderwerp een bepaald thema hebben bijv. KiVa/ Kind en Social media.
Tijdens kijkdagen zijn ouder(s)/verzorger(s) welkom om een les van hun kind bij te wonen of worden ze uitgenodigd om samen met hun kind een kijkje te komen nemen n.a.v. bijvoorbeeld een project.