Basisschool Het Mozaïek

Una Corda 34 2925 BX Krimpen aan den IJssel

Schoolfoto van Basisschool Het Mozaïek

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Om de 2 jaar peilen we de tevredenheid onder de leerlingen van groep 6, 7 en 8. De kinderen geven op deze manier een inzicht in onze krachten en onze ontwikkelpunten. Onder de jongere groepen nemen we geen tevredenheidsonderzoeken af. Doordat het een relatief klein aantal deelnemers zijn, is deze lijst niet altijd even betrouwbaar. Wel geven ze een goed inzicht in de tevredenheid in de bovenbouw. 

De groepen 5 t/m8 vullen ook elk jaar lijsten in m.b.t. sociaal emotionele ontwikkeling. Dit zijn drie lijsten:
- sociale veiligheid
- leerlingvragenlijst
- sociogram
Deze lijsten zijn opgesteld voor Kanjertraining. De taal van deze lijsten komt overeen met de taal die we spreken op school. Deze gegevens geven ons ook een inzicht hoe de sfeer in de groep is. Deze resultaten worden door de intern begeleider met de leerkrachten besproken. 

Op Het Mozaïek hebben we ook een leerlingenraad. In deze raad zitten 8 leerlingen. 2 leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 en een directielid. De leerlingenraad vergadert ca. 1 keer per maand. Tijdens deze bijeenkomsten nemen de kinderen input mee vanuit de groepen. We bespreken met elkaar wat goed gaat en wat beter kan/moet. De leerlingen nemen dit weer mee de groepen in. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De verbinding met ouders/verzorgers vinden wij op Het Mozaïek erg belangrijk. We willen daarom de communicatie met ouders/verzorgers zo goed mogelijk vorm geven. Zij zijn degene die wij nodig hebben om het kind optimaal te begeleiden. Om de 2 jaar is er daarom een tevredenheidsonderzoek onder de ouders/verzorgers. Alle ouders kunnen hier aan deel nemen. Op basis van deze gegevens kijken wij naar onze krachten en ontwikkelpunten. 

Daarnaast organiseren we één keer per periode (5x per jaar) een Meet&Greet met ouders/verzorgers en directie. Tijdens deze bijeenkomst wordt vanuit de directie toelichting gegeven op een aantal ontwikkelingen van Het Mozaïek. Voor ouders/verzorgers is er ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen. Elke keer vraagt de directie om aan te geven wat goed gaat, wat beter kan/moet en om tips. Door middel van deze bijeenkomsten wordt er gewerkt aan een open en transparante manier van werken. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven