Prins Johan Frisoschool voor Christelijk Basisonderwijs

Prinses Christinalaan 8 7958 SK Koekange

De voorzijde met naamlogo van onze school Prins Johan Frisoschool

In het kort

Toelichting van de school

52 leerlingen en 8 leerkrachten heten u welkom. We werken met 4 combinatieklassen. In deze combinatieklassen wordt door twee groepsleerkrachten op wisselende dagen lesgegeven. In de combinatieklassen zitten 11 - 15 leerlingen. De Prins Johan Frisoschool heeft als missie: "Ieder kind telt". Samen ontdekken we zijn / haar talenten en ontwikkelen we mogelijkheden in hoofd, hart en handen om die talenten te laten groeien.We werken in de groepen 5 - 8 met Chroombooks en  HP laptoppen - Touch screen - voor rekenen vanuit "Snappet" met de basisleerstof van methode  "Pluspunt".  Onze taalmethode 'Staal' hebben we nu twee jaar. Binnen deze methode werken leerlingen met werkboeken. De kleuters leren begrippen en vaardigheden via de methode "Onderbouwd". In groep 3 leren we lezen via de methode 'KIM'. Kortom: Een vooruitstrevende school, met nieuwe methoden en oog voor het kind. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Elk kind telt
  • Gezonde school.
  • Engelse les vanaf groep 1
  • Zorg op maat
  • ICT vaardig

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In schooljaar 2019 - 2020 zijn we gestart met 52 leerlingen. Dit schooljaar is de instroom van leerlingen gelijk aan de uitstroom. We hebben de leerlingen verdeeld over 4 combinatiegroepen. In de combinatiegroep 1 en 2 zitten 11 leerlingen, in de combinatiegroep 3 en 4 zitten ook 11 leerlingen, in de combinatiegroep 5 en 6 zitten 15 leerlingen en tot slot in combinatiegroep 7 en 8 zitten ook 15 leerlingen.

Elke combinatiegroep heeft twee leerkrachten. Ze werken op wisselende dagen in een vast jaarrooster.

Weergave

Leerlingen
52
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De activiteitenkalender 2019 - 2020 is toegevoegd aan deze pagina

Veelgestelde vragen

Weergave

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Sociale veiligheid op deze school Toelichting

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven