Sint-Henricusschool

Jhr M W C de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen

  • Schoolfoto van Sint-Henricusschool
  • Schoolfoto van Sint-Henricusschool
  • Schoolfoto van Sint-Henricusschool
  • Schoolfoto van Sint-Henricusschool
  • Schoolfoto van Sint-Henricusschool

Het team

Toelichting van de school

De afgelopen jaren is te zien dat het team groter wordt.
Het team is aangevuld met jonge leerkrachten, hierdoor is er een vrij evenwichtige verdeling jongere en oudere leerkrachten op school. Zij vullen elkaar goed aan.
Er zijn diverse vakspecialisten en een vakdocent hoogbegaafdheid aan de school verbonden.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Mocht er iemand van de medewerkers ziek zijn, dan kijken we eerst wie van het overige personeel kan invallen. Mocht er niemand beschikbaar zijn, dan nemen we contact op met Slim. Mocht er vanuit de pool van Slim niemand beschikbaar is, dan zetten we voor de periode van 1 dag en indien mogelijk, een leerkrachtondersteuner of een onderwijsassistent in.
Mocht er niemand beschikbaar zijn, dan worden de kinderen, voor maximaal 1 dag, verdeeld over de andere groepen.
Mocht dat een tweede dag nodig zijn, dan wordt de ouders verzocht om hun kinderen thuis te houden.
Om te voorkomen dat kinderen lange tijd thuis moeten blijven en geen onderwijs krijgen, kan het voorkomen dat een andere groep, dan de groep van de zieke medewerker, thuis moet blijven.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Er zijn een taalspecialist, een rekenspecialist, een ICT- specialist en een specialist hoogbegaafdheid werkzaam op de Sint Henricusschool.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijs aan kleuters leent zich, volgens ons, niet voor het wegzetten in vakken. De vakken worden geïmplementeerd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het samenwerkingsverband Passend Onderwijs 22-02 Alle basisscholen, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs in de gemeenten Emmen/Borger-Odoorn zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Passend Onderwijs 2202. Samen zorgen we er voor dat elke leerling in het samenwerkingsverband mee kan doen.   

Het onderwijs op de basisschool is zó ingericht, dat het past bij de mogelijkheden van een leerling.  Dit noemen we de basisondersteuning. Maar soms lukt het de school niet om dit onderwijs te geven. Dan volgt een gesprek met de ouder(s). Samen wordt gekeken wat nodig is, wat de school (niet) kan en waar dit eventueel wel mogelijk is.   

De school hoeft het niet alleen te doen.  De school kan een beroep doen op specialisten om duidelijk te krijgen wat nodig is. De intern begeleider van de school speelt hier een sleutelrol in. Er zijn binnen schoolbesturen expertiseteams om te helpen. En het is mogelijk voor de school om via het samenwerkingsverband hulp te vragen om mee te kijken (DOA). Het DOA bestaat uit specialisten vanuit alle onderwijssoorten en zorgpartners uit de regio. Samen met ouders wordt gekeken wat een goede vervolgstap is voor de ontwikkeling van de leerling. Soms is de conclusie dat extra ondersteuning nodig is.  

Extra ondersteuning wordt gegeven in het gespecialiseerd onderwijs. In het samenwerkingsverband zijn een aantal scholen gespecialiseerd om extra ondersteuning te geven aan leerlingen. Bijvoorbeeld De Toermalijn en de Catamaran in Emmen (Speciaal BasisOnderwijs). En De Aventurijn, De Springplank en de Trianthaschool (Speciaal Onderwijs). Op deze scholen werken leerkrachten met speciale kennis, ervaring en tijd om een leerling te begeleiden. Bij de school werken ook deskundigen, die de leerkrachten ondersteunen. Zoals bijvoorbeeld een orthopedagoog. Of een psycholoog. De groepen zijn vaak iets kleiner dan op een gewone basisschool. Plaatsing op deze scholen kan alleen als de leerling een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) heeft. Zo staat het in de wet. De TLV wordt aangevraagd door de basisschool.   

Als u meer wilt weten over het samenwerkingsverband, kunt u kijken op de website: www.swv2202.nl.  Natuurlijk kan de intern begeleider van de school u er ook meer over vertellen. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door de scholing Pedagogisch Tact van elke nieuwe medewerker en de scholing HB hebben we de verwachting om in de toekomst nog meer aan de onderwijs ondersteuningsbehoefte van onze kinderen tegemoet te kunnen komen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

RKBS Sint Henricusschool maakt deel uit van IKC Sint Henricus,
Onder aansturing van de schoolleider is er een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0-12 jaar.
Voor de 0-4 jarige kinderen is er zowel kinderopvang, peuteropvang (in de vorm van voorschoolse opvang) en verlengde peuteropvang mogelijk.
Voor 2,5 tot 4 jarigen is er een VVE aanbod voor 10 uur per week. Dit wordt op zowel de maandag als de woensdag door vast leidsters aangeboden.
Voor de kinderen van 4-12 jaar is er, naast het onderwijsaanbod, opvang van 6.30 tot 18.30 mogelijk.
Voor de opvang willen wij u verwijzen naar www.primenius.nl (www.primenius.nl)

Terug naar boven