Basisschool de Blieken

Klaverbladstraat 1 3286 VR Klaaswaal

Schoolfoto van Basisschool de Blieken

Het team

Toelichting van de school

Het team van obs De Blieken bestaat uit 14 personen, komend uit verschillende leeftijdscategorieën. We maken gebruik van elkaars talenten en blijven ons als team, maar ook individueel ontwikkelen. Zo werken we aan een optimale kwaliteit van ons onderwijs. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij vervanging bij verlof of ziekte wordt eerst intern naar een oplossing gezocht. 

In tweede instantie maken wij gebruik van de invalpool van Stichting De Hoeksche School. 

Het lukt ons nog steeds om vervanging op een kwalitatieve manier te organiseren, al neemt de druk op beschikbaarheid wel toe. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De kinderen worden in de basis naar leeftijd gegroepeerd. Er wordt op De Blieken wel verder gekeken dan naar de leeftijd alleen. Soms is het beter een kind sneller te laten doorstromen. Samen met de leerkracht, intern begeleider en de ouders kijken we wat het beste is voor de ontwikkeling van het kind.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In ons schoolondersteuningsprofiel hebben wij beschreven wat onze basisondersteuning is en wat wij als extra ondersteuning kunnen aanbieden. Dan gaat het bijvoorbeeld over expertise op het gebied van leesproblemen, enkelvoudige ernstige dyslexie, rekenproblemen (dyscalculie), meer- en hoogbegaafden, externaliserende gedragdproblematiek en begeleiding van leerlingen met een aan ASS verwante stoornis.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In De Blieken vindt u naast basisonderwijs ook de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. De Blieken is met ingang van 8 mei 2017 het eerste kindcentrum van de Hoeksche Waard. In De Blieken is dit gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen kinderdagverblijf, BSO De Blieken en peuterspeelzaal (Hoeksche School Kinderopvang). 

Terug naar boven