Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
De leerlingen van groep 1 hebben een vierdaagse schoolweek en hebben op vrijdag vrij. De leerlingen van groep 2 hebben merendeels een vijfdaagse schoolweek maar hebben gemiddeld 12 vrijdagen in een schooljaar vrij. Deze dagen worden, voorafgaand aan het schooljaar, gepubliceerd.
Verder zijn er nog een aantal studie-(mid)dagen voor het team. Op deze dagen hebben de leerlingen vrij.
Onze leerlingen moeten er op kunnen rekenen dat de school er alles aan doet om de veiligheid te waarborgen, dat wij er alles aan doen om vormen van onveiligheid te voorkomen of af te handelen. Om die veiligheid zo goed mogelijk te garanderen beschikken we over regels en is er ook sprake van controle op de naleving van die regels. Daarnaast zijn wij alert op signalen die kinderen geven over onveilige situaties in de thuisomgeving.
Huiselijk geweld en kindermishandeling (Veilig Thuis)
De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals met het signaleren van en handelen bij (vermoedens van) huiswlijk geweld of kindermishandeling. Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier.
Vroeg samenwerken in Parkstad Limburg (VIP)
Voor een professional kunnen er redenen zijn om een signaal af te geven in de verwijsindex Parkstad Limburg (VIP). De VIP registreert of meerdere hulpverleners contact hebben met hetzelfde kind en maakt het voor betrokken hulpverleners mogelijk om met elkaar in contact te komen. Zo kan geboden hulp op elkaar afgestemd worden. Meer informatie vindt u hier.
Opgroeien in Parkstad
Opvoeden en opgroeien is niet altijd even makkelijk. Soms is informatie of ondersteuning welkom of nodig. Het vinden van die informatie of hulp kan soms lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende organisaties voor jeugd- en gezondheidszorg. Om u te helpen bij het vinden van de juiste informatie of ondersteuning is er in iedere gemeente één centraal punt voor alle vragen rondom opvoeden en opgroeien opgericht. Dit is Opgroeien in Parkstad (voorheen Jeugd en Gezin Parkstad Limburg). Meer informatie vindt u hier.
Medisch handelen op school
Leerkrachten op school worden regelmatig geconfronteerd met leerlingen die klagen over pijn die meestal met eenvoudige middelen te verhelpen is, zoals hoofdpijn, buikpijn, oorpijn of pijn door een insectenbeet. Daarnaast krijgen leerkrachten in toenemende mate het verzoek van ouders of verzorgers om hun kinderen door de arts voorgeschreven medicatie toe te dienen. Het is van belang dat er in deze situaties gehandeld wordt volgens een vooraf afgesproken en ondertekend protocol.
Grensoverschrijdend gedrag
De maatschappij krijgt steeds meer te maken met vormen van grensoverschrijdend gedrag. Ook binnen het onderwijs wordt grensoverschrijdend gedrag door kinderen, ouders of medewerkers gesignaleerd. Meer informatie vindt u hier.
Rookvrije school
Onderwijsinstellingen, waaronder basisscholen, hebben sinds 1 augustus 2020 de verplichting een rookverbod op hun terreinen in te stellen, aan te duiden en te handhaven. Dit betekent dat schoolterreinen volledig rookvrij moeten zijn. Ook onze school is volledig rookvrij. Wat dit inhoudt, leest u hier.