Rooms Katholieke Basisschool De Blokkenberg

Akkerheide 19 6463 DC Kerkrade

  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Blokkenberg
  • Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool De Blokkenberg
  • In 2010 zijn de locaties Haanrade en Chevremont samengevoegd op de hoofdlocatie. Er zijn toen voor de groepen 6, 7 en 8 lokalen bijgebouwd.

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit 11 groepsleerkrachten, 1 leraren ondersteuners en 1 onderwijsassistenten, 1 conciërge ( in de ochtenden) 1 Ib-er en de directrice.

Veelal vrouwelijke collega's en 1 mannelijke.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Conform de richtlijnen van Onderwijsstichting Movare wordt vervanging nu geregeld binnen de vervangingsclusters. Dat zijn dan, in ons geval,  een drietal scholen die samen de vervangingen regelen m.b.v. toegewezen collega's die deze dan kunnen invullen. Elke school heeft naar rato een  aantal uren toegekend gekregen die dan door een vaste collega ingevuld worden. Als cluster kunnen wij elkaar, door gebruik te mogen maken van elkaars vervangers, zo snel mogelijk helpen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel geeft een realistisch beeld van de ondersteuning en begeleiding die de school momenteel in het kader van Passend Onderwijs kan bieden en hoe deze ondersteuning is georganiseerd. Het is de bedoeling dat ondersteuning voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften, zonder administratieve rompslomp, op basisscholen toegankelijk moet zijn. Daarom is alle ondersteuning tot aan een verwijzing naar het speciaal (basis) onderwijs te rekenen tot basisondersteuning. De mate waarin de school momenteel die basisondersteuning op eigen kracht of met hulp van externe deskundigen kan bieden, is af te lezen uit het schoolondersteuningsprofiel.

Klik hier voor het schoolondersteuningsprofiel van basisschool de Blokkenberg. Deze is ook te vinden op de website van onze school. www.bsdeblokkenberg.nl

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Subsidie aanvraag Brugfunctionaris is gedaan. Hiermee zouden we ouders en leerlingen nog laagdrempeliger kunnen ondersteunen bij hun hulpvragen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven