Rooms Katholieke Basisschool Monseigneur Zwijsen

Ipperakkeren 13 5331 XL Kerkdriel

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Monseigneur Zwijsen

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging of ziekte van leerkracht

Bij ziekte wordt een invaller gevraagd vanuit de pool van invallers of intern. Soms is er geen invaller beschikbaar. De kinderen gaan dan in principe niet naar huis, maar worden opgesplitst en de lessen gaan gewoon door. Het kan echter voorkomen, in zeldzame gevallen, dat een klas naar huis moet worden gestuurd. Ook studieverlof kan er de oorzaak van zijn dat een leerkracht niet aanwezig is en vervangen wordt

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 maken we gebruik van combinatieklassen. De jongere kinderen leren van de oudere kinderen, de oudere kinderen veel van het helpen van de jongere kinderen. Bovendien leren kinderen in de combinatiegroep 1-2 over het algemeen erg goed zelfstandig en geconcentreerd werken.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school is een grote dorpsschool en wil daarom aan zoveel mogelijk kinderen uit het dorp onderwijs bieden.

Een belangrijk criterium in het bepalen van ondersteuning is het welbevinden van de leerling, waarbij altijd de veiligheid voorop blijft staan. Daarnaast zal de school in staat moeten zijn om aan de betreffende leerling een goede aanpak te bieden. De school maakt gebruik van zowel de expertise binnen de school als die van buiten de school. Op het moment dat de school niet in staat is om de juiste hulp te bieden zoekt zij, in overleg met het samenwerkingsverband De Meierij, naar een passende plek voor de leerling.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Op de Mgr. Zwijsenschool werken professionele leerkrachten. We zorgen ervoor dat hun kennis up to date blijft middels nascholing. In samenwerking met onze 4 intern begeleiders, waarvan 2 orthopedagogen, zorgen we ervoor dat al onze leerlingen de zorg krijgen die ze verdienen. Ook werken we op een prettige manier samen met het Samenwerkingsverband De Meierij. Voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben in de vorm van een arrangement, hebben wij een eigen arrangementondersteuner/orthopedagoog.

Als school zetten we ruim in op Kanjertraining. Ook verzorgen we naschools Rots & Watertraining. Op sportief gebied zetten we onze vakleerkrachten gym in voor gratis toegankelijke naschoolse sport. Verder organiseren zij "Sportpunt": extra gymlessen voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Ook muzikaal dagen we onze leerlingen extra uit. Degenen die dat willen, kunnen deelnemen aan ons schoolkoor. Dit wordt geleid door onze vakleerkracht muziek.


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Mgr. Zwijsenschool werkt nauw samen met Stichting Villadriel, Kinderopvang 't Veldmuisje en Kinderdagverblijf De Balledotjes.

Indien zij of het consultatiebureau signaleren dat een kind extra ondersteuning kan gebruiken, krijgen ouders vanuit de gemeente de mogelijkheid geboden om hun kind aan een VVE-programma te laten deelnemen. Dit houdt in dat deze kinderen extra tijd krijgen op de voorschoolse voorziening en/of extra ondersteuning en begeleiding. Als deze kinderen vier jaar worden, hebben de pedagogisch medewerkers van de dagverblijven overleg met de groepsleerkrachten van groep 1-2. Op die manier speelt de Mgr. Zwijsenschool direct in op de onderwijsbehoefte van deze kinderen.

Ook voor de kinderen die geen gebruik maken van een VVE programma, zorgen wij er middels onze overdrachtsformulieren en een warme overdracht voor dat we goed kunnen inspelen op de onderwijsbehoefte van deze kinderen.

Terug naar boven