Halen en brengen
Begin van de dag
Vanaf 08.20 uur mogen de kinderen naar binnen. Om 08.30 uur beginnen we met de les, de leerkracht zorgen ervoor dat ze alle leerlingen zien bij binnenkomst.
Om ons doel ‘een soepele overgang van thuis naar school’ te kunnen nastreven nemen kinderen en ouders afscheid van elkaar aan het hek. Het zorgt voor zelfstandigheid, het afscheid gaat vaak makkelijker, het geeft meer rust, er is meer overzicht enz. Maar wij begrijpen ook dat u als ouder(s) nieuwsgierig bent naar wat er zich in de school of klas afspeelt en waar uw kind allemaal mee bezig is op school. Om u dit inkijkje te geven, verzorgen wij vaste inloopweken eens in de 4 á 6 weken. U kunt dan mee naar de groep van uw kind.
Verkeersveiligheid
Rond de begin- en eindtijden is het erg druk rond de school. Wilt u tijdens die tijden de St. Bernardusstraat alleen irijden vanaf de Pastoriestraat en dan alleen links parkeren. Vervolgens kan via de Teubenweg de straat weer verlaten worden. Wij verzoeken u om bij het in- en uitstappen goed te letten op de veiligheid van de kinderen en van andere weggebruikers. Verder willen wij u vragen om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen wanneer u dichtbij woont.
Mobiele telefoons
Het is niet toegestaan om een mobiele telefoon mee te nemen naar school. Wanneer dit vanuit de thuissituatie toch nodig is, maken we hiervoor natuurlijk een uitzondering. Dit gebeurt dan in overleg met de groepsleerkracht, de telefoon wordt onder schooltijd uitgezet en eventueel bij de juf of meester op eigen risico ingeleverd.
Eten en drinken
Op de ochtenden hebben wij een moment dat wij eten en drinken. U kunt uw kind bijvoorbeeld brood, fruit en iets te drinken mee geven. Het is niet de bedoeling dat kinderen snoep of drinken met prik meekrijgen. Soms vergeten leerlingen hun trommel en/of beker, daarom is het wel handig als hun naam erop staat.
Etuis, pennen, stiften enz
School zorgt voor alle materialen, de leerlingen hoeven dus geen schrijfgerei, etuis, schriften enz. van thuis mee te nemen. Dus wij vragen u ook deze thuis te laten. Als een leerling iets mist kan dit aan de leerkracht gevraagd worden.
Koptelefoon, oortjes
Wij werken regelmatig digitaal. Alle leerlingen hebben op school een eigen device. Dit wordt door school geregeld en bekostigd. Leerlingen moeten hier wel zorg voor dragen. Wat wij wel vragen is dat leerlingen een eigen koptelefoon of oortjes meenemen om te gebruiken.
Zorg voor de omgeving
Met elkaar zorgen we ervoor dat de omgeving er verzorgd en netjes uitziet. De leerlingen hebben hier een groot aandeel in. Maak je rommel, dan ruim je het ook weer op. Op deze manier voelen de leerlingen zich verantwoordelijk voor hun omgeving.
Festiviteiten
Er zijn verschillende festiviteiten die jaarlijks terugkeren:
- Schoolkamp groep 8
- Kinderboekenweek
- Sinterklaas
- Kerstmis
- Carnaval
- Pasen
- Schoolreisje
- Sportdag
- Musical groep 8
Verjaardag van de juf of meester
De verjaardag van de juf of meester is een feestdag voor de kinderen. De verjaardagen worden door alle leerkrachten op één dag gezamenlijk gevierd. We maken er op het einde van het jaar een gezellige meester/juffen dag van. Het is niet de bedoeling dat u kosten maakt bij de attentie voor de jarige leraar; een mooie tekening of een knutselwerkje wordt juist gewaardeerd.