Bernardusschool

St. Bernardusstraat 2 7256 AP Keijenborg

  • Schoolfoto van Bernardusschool
  • Schoolfoto van Bernardusschool
  • Schoolfoto van Bernardusschool
  • Schoolfoto van Bernardusschool
  • Schoolfoto van Bernardusschool

Het team

Toelichting van de school

De personeelskenmerken staan uitvoerig beschreven in het formatieplan dat aanwezig is op de St. Bernardusschool.

In schooljaar 2023-2024 werken er 8 leerkrachten, een intern begeleider, een directeur, een conciërge en een schoonmaakster op de St. Bernardusschool. Waarvan 10 vrouwelijke en 2 mannelijke personeelsleden.

Daarnaast zijn er nog diverse stagiaires actief binnen school. Zij worden bij ons geplaatst door Iselinge Hogeschool (leerkrachten in opleiding) en het Graafschap College (onderwijsassistenten in opleiding).

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De kinderen hebben te maken met verschillende leerkrachten door o.a. deeltijdwerk. We proberen dit tot een minimum te beperken. Bij ziekte van een leerkracht zal er een vervanger in de groep komen. De rust in de groep en het verder kunnen gaan met het programma zijn voor de school en de kinderen van belang. Onze school is aangesloten bij het Personeelscluster Oost Nederland (PON) en maakt gebruik van de ‘Vervangerspool’. Het kan voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is. Om die reden heeft de school met instemming van de medezeggenschapsraad het vervangingsbeleid opgesteld. Hierin staan alle richtlijnen en stappen beschreven. Het actuele vervangingsbeleid op te vragen bij de directie van de school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De verdeling van de leraren over de groepen  

Het belangrijkste werk op school wordt gedaan door de leraren in de groepen. Zij werken dagelijks met de kinderen, verzorgen de lessen en hebben direct contact met ouders. Zij regelen alles wat nodig is om het onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. Naast de lesgebonden taken hebben zij ook andere taken die verband houden met de hele school­organisatie. Aan het eind van elk schooljaar worden deze taken voor het komende schooljaar evenwichtig verdeeld in het kader van het taakbeleid.

Hoe de groepsverdeling er elk jaar uit gaat zien, hangt af van een aantal factoren zoals leerlingaantallen, de verdeling van de kinderen over de verschillende leeftijdsgroepen en de inzetbaarheid van de teamleden. Voor de groepsindeling van het huidige schooljaar verwijzen we naar onze website.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het leerstofaanbod voor de leerlingen wordt gedifferentieerd aangeboden. Door deze aanpak kunnen veel leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften de aangeboden leerstof blijven volgen. Voor leerlingen die het onderwijsaanbod volgen middels een eigen leerlijn wordt een document eigen leerlijn opgesteld door de leerkrachten en intern begeleider. Het document wordt besproken met de ouders. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, beschikt onze school over specifieke interne deskundigheid. Daarnaast kunnen wij een beroep doen op deskundigen van buiten (externe deskundigheid). Op deze manier streven wij er naar om aan de onderwijsbehoeften van elke leerling tegemoet te komen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij stemmen ons handelen doelgericht af op de onderwijsbehoeften van de leerling. Dit kan betekenen dat leerlingen individueel of in groepjes extra ondersteuning krijgen. Hierbij streven wij naar het opzetten van het bieden van structurele begeleiding.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wanneer kinderen met een VVE indicatie aangemeld worden op de St. Bernardusschool, dan vindt er altijd een warme overdracht plaats tussen de peuterspeelzaal/ kinderdagverblijf, de leerkracht en intern begeleider. Deze warme overdracht is bedoeld om meteen vanaf de start op de basisschool zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de onderwijsbehoeften van het kind.

Terug naar boven