Sjaloomschool

Stadhoudersdreef 65 2224 BP Katwijk

Leerlingen die na de thuiswerkperiode weer naar school zijn gegaan.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Een aantal leerkrachten beschikken over de mogelijkheid om verlof voor elkaar op te vangen. Daarnaast maken we gebruik van de Invalpool van onze stichting Prohles.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De school hanteert het leerstofjaarklassensysteem, met veel aandacht voor het individuele kind en gaat daarbij uit van het concept passend onderwijs. De school wil met het onderwijs een rechtvaardige en duurzaam leefbare samenleving verwezenlijken. Het doel van de school is om leerlingen cognitief en sociaal te ontwikkelen, zodat ze kunnen doorstromen naar een passend vorm van vervolgonderwijs. Leerlingen moeten daarom hun eigen mogelijkheden ontdekken en verantwoordelijkheid leren dragen. Het onderwijs op de school biedt een zo breed mogelijke vorming, die de leerlingen in staat stelt hun talenten en vaardigheden optimaal te ontwikkelen. Dit wordt onder meer tot uitdrukking gebracht door goede onderwijsresultaten. Als deze opdracht slaagt, dan zal dit zeker zichtbaar worden in het succes van de schoolverlaters in het vervolgonderwijs en in de maatschappij. De leerlingen moeten toegerust worden met nieuwsgierigheid, creativiteit en betrokkenheid, op basis van saamhorigheid en zingeving.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Sjaloomschool is een professionele, lerende, organisatie die steeds in ontwikkeling is en zal blijven. Onze school is een school waar hoogwaardig onderwijs wordt gegeven door deskundig personeel. Wij streven naar het behalen van goede resultaten. Wij streven naar het geven van onderwijs waarin de maatschappelijke ontwikkelingen vertaald worden in eigentijds christelijk onderwijs. Wij hebben aandacht voor het kind en zijn/haar groei. Wij streven ernaar kinderen die meer aan kunnen een uitdagende leeromgeving te bieden. Wij investeren in de ontwikkeling en de ondersteuning van leerlingen die extra zorg behoeven. Naast kennisoverdracht streven wij naar een zelfstandige leerhouding om de leerlingen toe te rusten tot respectvolle en bekwame wereldburgers. Door de vergrijzende wijk is er een sterk teruglopend leerlingenaantal en daarmee vermindering van de financiën die nodig zijn om leerlingen te kunnen ondersteunen die een meer dan gemiddelde/ zware ondersteuningsbehoefte hebben.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We werken momenteel aan ons nieuwe schoolplan. De Sjaloomschool is een unieke school en wij geloven in onze expertise en authenticiteit. We werken sinds vorig schooljaar met de methodiek van Stichting Leerkracht en zijn dus volop bezig ons nieuwe schoolplan te ontwikkelen. Passend onderwijs en inclusief onderwijs zijn voor ons belangrijke speerpunten. Met name op het gebied van taal en lezen hebben we de ambitie om te excelleren. Op onze website www.sjaloomschool.nl treft u onze belangrijkste speerpunten. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven