Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Naast de lesgevende leerkrachten, zijn er twee teamleden met de taak Interne Begeleiding. Eén van deze IB-ers geeft ook (pre)remedial teaching en is gespecialiseerd in de behandeling van dyslexie.
De directeur vormt samen met de hierboven genoemden het managementteam (MT) van de school. Daarin hebben ook drie bouwcoördinatoren zitting. Als MT ontwikkelen zij (voorstellen voor) beleid, volgen (team)ontwikkelingen en bespreken zij de dagelijkse gang van zaken.
Eén leerkracht en een Intern Begeleider zijn betrokken bij de ontwikkeling van de begeleiding van leerlingen die meer dan gemiddeld getalenteerd zijn.
Er zijn een aantal onderwijsassistenten, die worden aangestuurd door de IB-ers en MT-ers.
De school heeft een gymleerkracht voor groep 3 t/m 8. De eigen leerkrachten van groep 1 en 2 zijn allemaal bevoegd voor het geven van bewegingsonderwijs aan deze groepen.
Voor het muziekonderwijs maakt de school gebruik van het aanbod van de muziekschool waarvan docenten muzieklessen op school geven
Nederlandse taal is onderverdeeld in:
stillezen, algemeen, begrijpend luisteren en lezen, kringgesprek, lezen algemeen, voorlezen en woordenschat.
Zintuiglijke ontwikkeling is onderverdeeld in:
gym, spel en beweging binnen en buiten, werken met ontwikkelingsmateriaal.
Interne Begeleiding wordt door drie personen gegeven: één voor de interne begeleiding in groep 1 t/m 4, één voor groep 5-6 en één voor groep 7-8. Samen hebben zijn 3,5 dagen aan tijd voor deze taak. De beide intern begeleiders en de directeur vormen het zorgteam dat wekelijks overleg heeft t.a.v. zorg en begeleiding in de school.
De IB'er van groep 7-8 is tevens dyslexiespecialist en R.T'er. Hiervoor is zij drie dagdelen per week beschikbaar.
De directeur is trainer SchoolWide Positive Behavior Support en daarmee gedragsspecialist.
Eén leerkracht heeft een dag per week voor plusgroepjes; voor kinderen die (heel veel) meer dan gemiddeld aankunnen.
Er zijn twee leerkrachten opgeleid tot rekencoördinator.
In 2021-2022 en in 2022-2023 wordt het NPO-geld (Nationaal Plan Onderwijs om achterstanden opgelopen tijdens de coronacrisis in te lopen) gebruikt voor meer handen in de klas (klassenassistentie) en uitbreiding van de ICT-mogelijkheden (met name chromebooks).
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
- Verder uitwerken van de gezamenlijke afspraken op pedagogisch en didactisch gebied ("GIP" & "DIM")
- Gezamenlijk gewenst gedrag stimuleren, voorkomen van ongewenst gedrag en consequent handelen bij ongewenst gedrag
- Verder ontwikkelen Plusklas (meer- en hoogbegaafdheid) en ontwikkelen van Prohroom Koken & Bakken (praktisch begaafde leerlingen)
- Hernieuwde visie op Leerlingbegeleiding en daarvan afgeleide afspraken ontwikkelen
- Keuze voor een methode Digitale Geletterdheid
Regelmatig nemen de leerkrachten van groep 1 en 2 deel aan overleg en scholing t.a.v. de overgang tussen peuterspeelzaal / kinderdagverbijf en basisschool. Er is daarnaast sprake van een warme overdracht naar de basisschool. We gebruiken in groep 1 en 2 de zogeheten "Leerlijnen Jonge Kind", voor het volgen, plannen en evalueren van de ontwikkeling van het jonge kind.