obs De Verrekijker

1e Mientlaan 33-35 2223 LG Katwijk

  • Groep 5 t/m 8 werken gezamenlijk aan 4 projecten per schooljaar. Dit gebeurt in een cyclus van 4 jaar.
  • Op de Verrekijker wordt veel aandacht besteed aan klankonderwijs.
  • We maken gebruik van 'Zien is snappen' bij het aanbieden van grammatica.
  • In het schooljaar 2021-2022 is gestart met het aanleggen van een anders-/meertalige bibliotheek op de Verrekijker.
  • In de onderbouw wordt er gewerkt met het digikeuzebord.

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

De sociale veiligheid van kinderen meten wij met het instrument IEP. IEP meet met hart en handen het welzijn en de sociale ontwikkeling van de leerlingen. En geven in een grafiek weer wat de scores zijn die kunnen worden verwerkt in een kaart voor  de leerlingen. Dit instrument is te talig voor onze doelgroep. Maar is beter afgestemd dan de vorige methode. In het instrument wordt geen rekening gehouden met de specifieke situatie waarin onze kinderen verkeren. Het gevoel dat iedere dag je laatste dag kan zijn op de school is per definitie sociaal onveilig. De leerkrachten houden regelmatig gesprekken met kinderen om na te gaan of de kinderen zich in school zelf veilig en prettig voelen. We werken op school ook met PBS. Kinderen krijgen veel complimenten en worden positief benaderd. Onze school is GLO school bij een AZC. Op dit moment zitten ongeveer de helft van onze leerlingen uit de groepen 6,7 en 8 in een nieuwkomersgroep. Deze leerlingen zijn nog maar een paar weken tot maanden in Nederland. Bij deze leerlingen nemen we deze vragenlijst niet af omdat zij nog niet talig genoeg zijn. We hebben een eigen vragenlijst ontwikkeld om bij hen de leerlingtevredenheid te meten. Dat de helft van de leerlingen de vragenlijst niet invult dat de school niet voldoet aan de minimale vereiste betrouwbaarheid. 

Tevredenheid
7,3

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Deze school gebruikt een eigen vragenlijst voor het onderzoek naar de tevredenheid van ouders. De resultaten download je hier.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven