Basisschool De Mirt

Rolklaver 1 8265 EA Kampen

Schoolfoto van Basisschool De Mirt

Het team

Toelichting van de school

Het team van de Mirt bestaat uit professionals die allemaal vanuit hun eigen expertise aan het werk is met de leerlingen. Vanuit de visie dat de handen in de klassen er toe doen staan alle juffen en meesters voor de klas. We hebben op deze manier extra aandacht voor alle leerlingen. We weten dat we onze kwaliteiten en talenten kunnen inzetten, maar zien ook dat we niet alles kunnen. Daarom leren we met en van elkaar. We staan een aantal dagen samen voor de groep. We noemen dit co-teaching. Samen komen we immers verder dan alleen. Ook studenten die verbonden zijn aan onze IKC leren op deze manier het vak. Naast dat het kwaliteit geeft aan het onderwijs verhoogd het ook het werkplezier. Een een blije juf/meester kan zoveel meer betekenen voor de leerlingen in de groep.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht ziek is of verlof heeft, wordt in de regel intern gekeken of er collega's zijn die kunnen invallen. De school heeft daarnaast een aantal vaste vervangers en binnen de vereniging is een centraal meldpunt vervangingen dat in noodsituaties vervangers kan oproepen. In een heel enkel geval kan de school besluiten om de leerlingen naar huis te sturen, als er geen vervanging gevonden kan worden. Hiervoor wordt de parro-app gebruikt.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Mirt hebben we flexibel onderwijs. Leerlingen zitten momenten van de dag in een leerstofjaarklas. Er zijn ook momenten op de dag dat de kinderen in combinaties zitten en/of in bouwen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om groepsdoorbrekend te werken op een aantal vakgebieden als dit beter aansluit bij het kind.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De instroomleerlingen van de Mirt en de groep 1 volgen vier dagen onderwijs. De woensdag zijn ze vrij en de vrijdagmiddag.

De leerlingen van groep 2 gaan wel de woensdagochtend naar school en zijn de vrijdagmiddag vrij.

De eerste twee leerjaren wordt er veel tijd besteed aan spel. Binnen het spel worden verschillende leerlijnen aangeboden. Motorische ontwikkeling, rekenen, taal en sociaal-emotioneel ontwikkeling. 

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op De Mirt werken wij aan de hand van de kerndoelen en leerlijnen zoals vastgesteld op http://tule.slo.nl. Met deze kerndoelen en leerlijnen geven wij ons onderwijs vorm en kiezen wij geschikte methodes.

We geven betekenisvol onderwijs. We koppelen onze taaldoelen aan wereldoriëntatie, kunstzinnige en creatieve vorming. Dit bieden we in thema's aan die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Ook koppelen we identiteit en burgerschap aan deze thema's. De vakken zijn geïntegreerd en kunnen dus niet in losse uren berekend worden.

De kinderen lunchen op school. We zien dit als onderwijstijd. Tijdens de lunch en het buitenspelen is er altijd een leerkracht aanwezig. Deze begeleidt het spel en zorgt voor een veilig pedagogisch klimaat.


Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Als Florionschool in Kampen zijn we per januari 2023 aangesloten bij Cluster Kampen.

In deze clusters werken de schoolbesturen samen aan passend onderwijs voor alle leerlingen. Met de nieuwe inrichting willen we het makkelijker maken om de samenwerking op te zoeken. Met de samenwerking willen we ervoor zorgen dat er meer leerlingen ‘thuisnabij’ de juiste ondersteuning krijgen. Zo willen we bijdragen aan meer inclusief onderwijs voor alle leerlingen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Als kindcentrum bieden we de kinderen van de Mirt een ononderbroken ontwikkeling aan. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Kinderen zijn gebaat bij een soepele en veilige overgang. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten werken samen en hebben met elkaar het kind goed in beeld.

Terug naar boven