Basisschool De Rank

Drooghe Bol 1007 1788 VA Julianadorp

  • Schoolfoto van Basisschool De Rank
  • Schoolfoto van Basisschool De Rank
  • Schoolfoto van Basisschool De Rank
  • Schoolfoto van Basisschool De Rank
  • Schoolfoto van Basisschool De Rank

Het team

Toelichting van de school

Op De Rank werken wij met een enthousiast, bevlogen en zeer betrokken team.  Het team van De Rank zet zich elke dag met plezier in om kinderen te laten groeien. Dit doen we met veel enthousiasme. Ons team is voortdurend in beweging en aan het ontwikkelen. Dit houdt ons ook scherp om te kunnen blijven aansluiten bij de kinderen. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen Stichting Kopwerk werken wij met een InvalPool. In deze pool zijn leerkrachten beschikbaar die de vervanging op zich kunnen nemen. Helaas is het zo dat door het lerarentekort wij ook soms genoodzaakt zijn om een andere oplossing te zoeken omdat er geen leerkracht vanuit de invalpool beschikbaar is.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Leerstofjaarklassensysteem
De Rank werkt met het leerstofjaarklassensysteem. Elk leerjaar heeft een eigen programma voor de verschillende schoolvakken. Soms komt het voor dat er te veel leerlingen in een zelfde leerjaar zitten. Dan kunnen er combinatiegroepen worden gevormd. Bij het samenstellen van een combinatiegroep wordt er rekening gehouden met de verhouding van de twee leerjaren, sociale verhoudingen, aantal jongens en meisjes en de mate van ondersteuning. Bij aanvang van het schooljaar wordt het aantal kleuters per groep beperkt.


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie ondersteuningsprofiel van de Rank

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De jongste leerlingen (groep 1 en 2) ontwikkelen zich spelenderwijs en sprongsgewijs, de ene dag kennen zij bijvoorbeeld de kleuren nog niet en de volgende dag ….. ineens wel! Ook zien we dat sommige kinderen al vroeg bezig zijn met letters/cijfers en leren lezen. Vaak worden zij door de leeftijdsgenootjes later weer ingehaald en functioneren dan weer op een gelijk niveau.

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier in zijn eigen tempo en dat mag. Het is belangrijk dat de leerlingen goed gevolgd en uitgedaagd worden in hun ontwikkeling. We volgen de leerlingen middels observaties tijdens verschillende speel,- en onderwijssituaties. De ontwikkelingen van de individuele leerling worden vastgelegd. De leerkrachten gebruiken hiervoor de leerlijnen van het jonge kind die gekoppeld zijn aan het digikeuzebord. Tijdens de gesprekken met ouder(s)/verzorger(s) wordt de ontwikkeling van het kind besproken

Terug naar boven