Basisschool De Kameleon

Middelzand 3501 1788 ES Julianadorp

  • Schoolfoto van Basisschool De Kameleon
  • Schoolfoto van Basisschool De Kameleon
  • Schoolfoto van Basisschool De Kameleon
  • Schoolfoto van Basisschool De Kameleon
  • Schoolfoto van Basisschool De Kameleon

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij (ziekte) verlof is niet meer vanzelfsprekend wegens een landelijke en regionaal lerarentekort. Wanneer er  vervanging nodig is bij verlof of ziekte proberen wij in eerste instantie een invaller te regelen. Wanneer dit niet mogelijk is  kijken wij intern naar de mogelijkheden, bijv. ondersteuning door ander  personeel of het verdelen van leerlingen. Wanneer ook dit niet mocht lukken is de kans aanwezig dat wij een klas vragen thuis te  blijven. Dit is echter in het meest uiterste geval. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het protocol vervanging bij afwezigheid leerkracht  welke te vinden is op onze website.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Kameleon werken wij dit schooljaar met de volgende verdeling: De onderbouw is groep 1-2 en 3-4. De  middenbouw is groep 5-6 en de bovenbouw groep 7-8 en we hebben drie Eureka mentorgroepen leerjaren 4 t/m 8. Gedurende de week wordt er op verschillende momenten groepsdoorbrekend gewerkt, onder andere  voor de zaakvakken (thematisch),lezen en nieuwsbegrip. Dit wordt het komende schooljaar uitgebreid naar meer  vakgebieden.

Onze school maakt gebruik van een vakleerkracht voor gymnastiek en een vakleerkracht Spaans voor Eureka leerlingen.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Kinderen van basisschool De Kameleon gaan iedere dag 5,5 uur naar school. Dagelijks hebben zij een halfuur pauze. De onderwijstijd wordt verdeeld over de verschillende vakken. Hierbij wordt gekeken naar het specifieke aanbod per leerjaar en de tijd die nodig is om de leerlingen de doelen te laten behalen. Sommige vakken worden geïntegreerd aangeboden. Op deze manier sluiten wij aan bij de behoefte van onze leerlingen.

De onderwijstijd van de Eureka groepen is anders van opzet. Hiervoor verwijzen wij u naar het beleidsdocument Eureka onderwijs welke te vinden is op onze website.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

- Wij hebben ervaring in het begeleiden van kinderen met een eigen leerlijn.  

- Onze school werkt nauw samen met de othopedagoog/psycholoog uit een vast bovenschools  orthoteam.  

- De Kameleon heeft ruime ervaring in het begeleiden van meerkunners en/of hoogbegaafde leerlingen. 

- Onze school kenmerkt zich door korte lijnen. Door de kleinschaligheid van de school 'kennen'  verschillende personen binnen de school (directie, IB-er, leerkracht, onderwijsassistent etc.) de  leerlingen en ouders/verzorgers. 

- Twee teamleden van de school zijn gecertificeerd 'Teken je gesprek' coach. 

- Onze school werkt met een interne plusgroep onder de naam Kameleon++. De Kameleon++ is  beschikbaar voor leerlingen uit de reguliere groepen in de onderbouw-, midden-, en bovenbouw.  

- Binnen de Eureka voorziening wordt een rijk, breed en 'top down' aanbod gedaan. Hiermee wordt  bedoeld dat in de instructie wordt gestart met het schetsen van de gehele context, om daarna pas op  de afzonderlijke delen in te gaan.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij gaan ons komend schooljaar richten op het anders organiseren van de differentiatie in aanbod en instructie, waarbij de begeleiding van de individuele leerling meer centraal komt te staan, onder andere door meer leerjaaroverstijgend te gaan werken.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven