School voor Speciaal Basisonderwijs De Wenteltrap

Sint Petersburglaan 25 3404 CV IJsselstein

  • Ons schoolplein biedt volop ruimte en mogelijkheden voor gevarieerde spel-activiteiten.
  • Regelmatig vieren wij met elkaar bijzondere momenten. Muziek en bewegen gaan daarbij hand in hand.
  • Onze kinderen kunnen zich buiten de 'schoolse lessen' ook goed ontwikkelen op andere gebieden.
  • De kinderen krijgen les van bekwame leerkrachten. Voor bepaalde ontwikkelingsgebieden hebben wij extra vakleerkrachten (muziek en gym).
  • Regelmatig werken de kinderen op onze schoolcomputers.

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

De afgelopen jaren hebben alle leerlingen van groep 8 in april de verplichte eindtoets gemaakt. In de eindtoets kunnen leerlingen laten zien wat ze op de basisschool hebben geleerd. Op De Wenteltrap maken de leerlingen sinds schooljaar 2022-2023 de 'Route 8'. In 2024 wordt de eindtoets vervangen door een doorstroomtoets. Deze naam past beter bij de positie van de toets: de toets markeert niet het einde van de ontwikkeling van een leerling, maar vormt een onderdeel in de doorstroom van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, omdat de ontwikkeling daar verder gaat.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Wij werken met een ontwikkelingsperspectief voor ieder kind. De talenten en mogelijkheden van het kind zijn de uitgangspunten voor de leerdoelen.

Door systematisch te volgen of het kind 'eruit haalt, wat er inzit' kunnen wij de doelen regelmatig bijstellen.

Onze kinderen komen daardoor bijna altijd op de school voor voortgezet onderwijs die past bij hun mogelijkheden.

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

In 2013 bevestigde de inspectie het basisarrangement voor de school. De kwaliteit is dus prima op orde. De school staat dan ook goed aangeschreven.

Terug naar boven