De Ark

Aalbersestraat 2 3404 JS IJsselstein

  • Schoolfoto van De Ark
  • buitenspelen op het Lange Land
  • Schoolfoto van De Ark
  • Schoolfoto van De Ark

Het team

Toelichting van de school

We werken met een geweldige groep enthousiaste mensen op De Ark die allemaal op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kinderen. Naast leerkrachten en vakleerkrachten (Engels, muziek en bewegingsonderwijs) werken we met leerkrachtondersteuners, onderwijsassistenten, twee administratief medewerkers en een conciërge. Ons team heeft meerdere specialisten in huis, zoals een rekenspecialist,  een kanjercoördinator, een taalleescoördinator, drie intern begeleiders/ kwaliteitscoördinatoren een ict-coördinator, een cultuurcoördinator, twee schoolopleiders en twee gedragsspecialisten. Het managementteam bestaat uit de directrice en drie bouwcoördinatoren. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof van een personeelslid wordt via de vervangingspool een goede invaller geregeld. Mocht deze niet beschikbaar zijn, dan wordt er gekeken of er via interne verschuivingen een leerkracht de groep kan overnemen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De kinderen spelen twee keer per dag 30 minuten buiten. 's Morgens wordt er een tien-uurtje genuttigd (kwartier) en tussen de middag geluncht (ongeveer 30 minuten). Tijdens deze momenten wordt er wel geïnstrueerd/lesgegeven.

Indien het weer het toelaat, wordt er nog extra buiten gespeeld. Dit geldt dan als gymtijd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De kinderen spelen twee keer per dag 25 minuten buiten.
's Morgens wordt er een tien-uurtje genuttigd (kwartier) en tussen de middag geluncht (ongeveer 20 minuten). Tijdens deze momenten wordt er wel geïnstrueerd/lesgegeven.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De directeur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de school. Samen met de bouwcoördinatoren volgt en bespreekt zij de ontwikkelingen van de school. De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de school. De bouwcoördinatoren zorgen voor de aansturing van de verschillende bouwgroepen (groep 1 en 2, groep 3, 4 en 5 en groep 6 t/m 8). Zij zorgen voor onderlinge afstemming op zowel inhoudelijk als organisatorisch gebied. De leerkrachten delen hun klassen in en geven gelaagde instructie op drie niveaus: er is een groep die maar zeer weinig instructie nodig heeft, een middengroep en een groep die meer uitleg vereist. Onze Intern Begeleiders begeleiden onze leerkrachten in hun aanpak. Tevens is er ondersteuning door een leerkrachtondersteuner, onderwijsassistenten, flexleerkrachten en is er een plusklas (om de week een ochtend voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben). In ons team hebben we een aantal specialisten die leerkrachten kunnen bijstaan op het gebied van taal, lezen, rekenen, gedrag en leren leren.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Naast het continueren van ons goede aanbod, zetten we de komende jaren in op die werkwijze die impact heeft op het leren van kinderen. Dat betekent dat leerlingen inzicht in de leerlijn krijgen, leren hoe ze feedback kunnen geven en ontvangen en werken we aan de leerhouding van leerlingen en maken de leerlingen kennis met leerstrategieën

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven