Basisschool De Zefier

Eenhoornstraat 2 d 1973 XT IJmuiden

Schoolfoto van Basisschool De Zefier

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Op de subvragen die betrekking hebben op de lessen op school geven de leerlingen van de Zefier gemiddeld een cijfer tussen 8 en 9.
De samenstellingen van de groepen 7 en 8 is door verschillende omstandigheden t/m groep 7 jaarlijks gewisseld door o.a. het leerlingaantal, de groepsdynamiek en de in- en uitstroom van kinderen. Dit heeft invloed gehad op het cijfer dat gegeven wordt op de vraag: "Hebben jullie een leuke klas?” N.a.v. deze constatering zijn er meerdere acties ondernomen: 

  • Dit schooljaar is ervoor gekozen om de groepen in dezelfde samenstelling door te laten gaan naar het volgende leerjaar. Er is intensief contact met ouders om samen met hun kind te bespreken wat zij nodig hebben zich fijn te voelen op school en op een prettige manier met elkaar om te gaan.
  • Lokaal 0 ingeschakeld om dit onderwerp bespreekbaar te maken met de groep en ieders culturele achtergrond een plekje te geven in de omgang met elkaar. Het centraal zetten van een omgangsvorm van de week in gehele school.
  • Kinderen betrekken door hen middels een anonieme vragenlijst mee te laten denken over wat er nodig is om aandacht te geven aan de sfeer in de groep.
  • Informeren van ouders over de voortgang middels de nieuwsbrief en telefonisch contact.

De ingezette acties lijken effect te hebben en zullen in ieder geval tot het einde van dit schooljaar gecontinueerd worden

Tevredenheid
8,1

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Terug naar boven