Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Buitenschoolse Opvang
Voor wat betreft buitenschoolse opvang (BSO) van uw kinderen werkt De Twine samen met BSO “De Speelboom”. De BSO is gevestigd in het schoolpand. De buitenschoolse opvang is in principe toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook kinderen van OBS "De Kogge" in IJlst maken gebruik van deze faciliteit op onze school.
“De Speelboom” biedt bij voldoende deelname de mogelijkheid tot voorschoolse opvang en opvang tijdens vakanties. Meer informatie kunt u verkrijgen op de site: www.bsodespeelboom.nlContinurooster
Op “De Twine” werken we met het continurooster. Kinderen eten gezamenlijk met de leerkracht op school.
Meldcode:
Als leerkracht, intern begeleider of directeur kunnen we te maken krijgen met slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling. Dat brengt altijd schrik en zorg met zich mee. Daarom is de ‘Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ ontwikkeld. Vanaf 1 juli 2013 zijn we als beroepskrachten verplicht deze meldcode te gebruiken bij signalen van geweld. De meldcode beschrijft in vijf stappen wat we moeten doen bij vermoedens van geweld. We volgen dit stappenplan als wij vermoeden dat de thuissituatie van een kind onveilig is. Bij Stichting Wiis werken we vanaf juli 2013 met de meldcode omdat we het belangrijk vinden dat we met elkaar alert zijn en goed kunnen handelen in geval van een onveilige thuissituatie van een kind.Schoolverzekering:
Wij beschikken over een verzekering. De school, het personeel, de vrijwilligers en het bestuur van WIIS zijn verzekerd op basis van een basispakket. De tussenpersoon is Raetsheren van Orden. Voor het actuele verzekeringshandboek kunt u kijken op: de site van Verus. Bij schade als gevolg van onzorgvuldigheid of verwijtbare nalatigheid van de school kunt u contact opnemen met de schooldirecteur. Voor schade die door leerlingen veroorzaakt wordt (bijv. aan een device) verwijzen wij u als ouders/verzorgers naar uw eigen wettelijke aansprakelijkheid. De school is niet aansprakelijk voor toegebrachte schade door onrechtmatig handelen van een leerling. Daar is de leerling (lees: de ouders/verzorgers) in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor. Het is dus van belang dat u als ouders/verzorgers zelf een particuliere aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten.