Van Harte School

Loerikseweg 11 A 3991 AA Houten

  • Realisatie juni 2024
  • Realisatie juni 2024

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Van Harte School, Houten.

Onze school staat midden in het Oude Dorp van Houten. Het gebouw staat tegenover de Katholieke kerk. De school staat voor goed onderwijs op maat. Dat betekent dat het onderwijs zoveel mogelijk afgestemd wordt op de capaciteiten van het kind. In de onderbouw proberen wij dit te bereiken door te werken volgens de uitgangspunten van het thematisch onderwijs met invloeden van het Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Om de werkhouding te verbeteren maken we gebruik van Taakspel. 

Met behulp van de  Kanjertraining besteden we aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. We werken preventief aan een veilige leeromgeving voor kinderen.

Momenteel zitten wij in een nieuwbouwtraject naar een nieuwe school op onze huidige plek. Een intergraal kindcentrum waar kinderen van 0 tot 12 jaar welkom zijn. Tijdens de bouwfase, die eind 2022 is gestart, zitten wij op een tijdelijke locatie aan de Vikingenpoort 30 te Houten.  

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ruimte voor ontwikkeling
  • Aandacht voor iedereen
  • Samen kom je verder
  • Respect voor elkaar
  • Kanjerschool

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
229
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheidsbeleid

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en medewerkers zich veilig voelen op de school. Immers, zonder eengevoel van veiligheid zullen leerlingen en leerkrachten zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. Alle scholen werken aan die veiligheid door de inzet van een methode, Kanjertraining. Tevens worden de leerlingen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd. Jaarlijks brengen we de veiligheid van leerlingen in beeld. In de tevredenheidsmeting van november 2016 gaven de leerlingen aan zich veilig tevoelen op de Fectio-scholen. Tevens heeft elke school een gedragsprotocol,waarin opgenomen een pestprotocol. Deze is te vinden op de website van de scholen. Fectio heeft een notitie opgesteld op hoofdlijnen die voor alle Fectio-scholen geldt. Dit is een levend document; het onderwerp wordt jaarlijks door de betrokken functionarissen besproken en geactualiseerd. De notitie is te vinden op de website van Fectio: www.ksfectio.nl 

Meldcode Huiselijk Geweld

Op 1 juli 2013 is de WetMeldcode Huiselijk Geweld Kindermishandeling ingevoerd. Hiermee worden alle professionals die werken met gezinnen en kinderen verplicht om met een protocol te werken bij vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld. Doel van de meldcode is dat instellingen vaker, sneller en adequater ingrijpen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling en het voorkomen van handelingsverlegenheid bij professionals, zodat er iets wordt gedaan met vermoedens van kindermishandeling en huiselijk geweld. De meldcode beschrijft in 5 stappen wat bijvoorbeeld een huisarts, leerkracht, verpleegkundige, begeleiderin de kinderopvang of hulpverlener moet doen bij vermoedens van geweld.

Stap 1: in kaart brengen vansignalen.

Stap 2: overleggen met een collega en eventueel raadplegen van het Advies- enMeldpunt Kindermishandeling (AMK) of het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG).

Stap 3: gesprek met de cliënt.

Stap 4: wegen van het geweld of de kindermishandeling.

Stap 5: beslissen: hulp organiseren of melden.

Meer informatie over de meldcodekunt u vinden op www.utrecht.handelingsprotocol.nl  

Verwijsindex 

De verwijsindex is een systeem waarin leerkrachten, hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jeugdigen (0 tot 23 jaar)over wie zij zich zorgen maken. Het is een hulpmiddel om u en de mensen die uw kind begeleiden snel met elkaar in contact te brengen. Hierdoor is het gemakkelijker om snel hulp te regelen voor jeugdigen met wie het niet goed gaat of niet goed dreigt te gaan. Uw kind kan bijvoorbeeld zijn ingeschreven omdat er zorgen zijn over het gedrag. Of vanwege een problematische gezinssituatie. Misschien is er nog iets heel anders aan de hand. Hoe dan ook: er is bezorgdheid over de ontwikkeling van uw kind. Het is bij wet geregeld dat organisaties vanaf 2011 met de Verwijsindex moeten werken. Degene die uw kind in de verwijsindex zet, informeert u als eerste hierover. Als uw kind in de verwijsindex is opgenomen, gebeurt er in eerste instantie nog niets.Degene die hem of haar heeft ingeschreven, gaat gewoon verder met het bieden van hulp, onderwijs of begeleiding zoals afgesproken. Pas als een tweede hulpverlener, beroepskracht of instelling uw kind registreert, ontstaat er een match. Met uw instemming bespreken de partijen samen met u hoe de best passende hulp voor uw kind en eventueel het gezin, geregeld kan worden. U wordt daar natuurlijk bij betrokken, want het gaat over uw kind en gezin. Eén persoon coördineert alle hulp. Zo zorgt de Verwijsindex voor overzicht, samenwerking en goede afspraken tussen de verschillende hulpverleners en uw gezin. En dat betekent dat de hulp aan uw kind en/of uw gezin verbetert. De Verwijsindex zorgt ervoor dat uw kind zo snel mogelijk, zo eenvoudig mogelijk en zo goed mogelijk geholpen wordt. In deVerwijsindex staan alleen de naam van degene die registreert en de naam, adres en geboortedatum van uw kind. Dus géén inhoudelijke informatie. Na een bepaalde periode wordt het signaal inactief gemaakt en na maximaal 7 jaar is het signaal niet meer zichtbaar. Op de volgende website kunt u meer lezen over de Verwijsindex: www.verwijsindexmiddennederland.nl

Privacybeleid

Fectio heeft in samenwerking metde CED-Groep een start gemaakt met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Fectio heeft hiertoe een externe Functionaris Gegevensbescherming (FG) benoemd: Angela Groen, van de CED-groep. Binnen Fectio is een bovenschoolse stuurgroep AVG geformeerd die verantwoordelijk is voor de invoering van de AVG op alle niveaus binnen de Stichting. Fectio wil alle betrokkenen goed voorlichten over de privacybescherming op school, over de rechten en plichten van leerlingen, ouders en medewerkers. Tevens is van belang dat alle medewerkers bekend zijn met de privacy-risico’s op de school. Scholen moeten goed nadenken over informatiebeveiliging om datalekken te voorkomen. Zij dienen goed te onderbouwen waarom persoonsgegevens van leerlingen worden verzameld en verwerkt en hoe lang ze die gegevens willen bewaren. Er mogen niet meer gegevens worden gevraagd dan strikt noodzakelijk. Voor het gebruik van foto’s en video’s van leerlingen is toestemming van ouders nodig. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van Fectio: www.ksfectio.nl

Terug naar boven