Christelijke basisschool De Triangel Houten

Jukveld 2 3993 GA Houten

  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Triangel Houten
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Triangel Houten
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Triangel Houten
  • Schoolfoto van Christelijke basisschool De Triangel Houten

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Elke drie jaar wordt een betrokkenheidsonderzoek uitgevoerd onder teamleden, ouders en leerlingen. In november 2021 gaven de ouders van de school De Triangel een 7,8. Als sterke punten worden ervaren de gastvrijheid en de relatie met het team.Het team toonde zich overwegend tevreden en blij met het werken op De Triangel. Zingeving scoort zeer hoog in het rapport, energie en fitheid matig. Leerlingen geven een hoge tevredenheid aan over veiligheid en leerkrachten, gemiddelde tevredenheid over school en thuis.  

Jaarlijks wordt een veiligheidsonderzoek afgenomen onder leerlingen van de leerjaren 6, 7 en 8. In april 2023 is een digitale enquête afgenomen onder de leerlingen van groep 6 tot en met 8. We zijn tevreden dat 92% van de leerlingen niet wordt geconfronteerd met pestgedrag bij henzelf of bij een ander. We willen natuurlijk gaan voor 100%! De leerlingen zijn meer dan gemiddeld tevreden over het onderwijs


Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

We zijn erg blij met onze ouders, het contact, de samenwerking en de inzet voor onze school. We maken het onderwijs samen en dit komt ten goede aan de leerlingen, hun kinderen. Ouders onderschrijven deze tevredenheid met een 7.8, een ruime voldoende dus.

Tijdens het schooljaar zijn er meerdere momenten van communicatie en informatie. De schoolkalender, actuele nieuwtjes en oproepjes zijn terug te vinden in de applicatie Parro, waarvoor ouders een inlogcode krijgen. De schoolbrede nieuwsbrief wordt elke drie weken opgesteld en verstuurd. We organiseren ook open lesmorgens waar een beperkt aantal ouders een groep kan bezoeken. Hiervoor dient u zich van tevoren aan te melden. In januari 2019 is het certificaat ouderbetrokkenheid 3.0 vanuit CPS uitgereikt aan De Triangel en de ouders. In 2023-2024 krijgt deze registratie een vervolg. 

Bij de start van het schooljaar organiseren we startgesprekken. U kunt dan als ouder aan een nieuwe leerkracht de bijzonderheden van uw kind vertellen. Over de resultaten van uw kind schrijven we rapporten en geven deze mee voor de kerst- en de zomervakantie. Hierover kunt u met de leerkracht in gesprek tijdens de gesprekken. In groep 7 en 8 vinden elk jaar de (voorlopige) adviesgesprekken plaats ivm de overgang naar het voortgezet onderwijs. Zie voor meer informatie over onze gesprekkencyclus het document Ouders en De Triangel, te vinden onder schooldocumenten op de website van De Triangel of op scholen op de kaart.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven