Openbare Montessorischool Hoorn Kersenboogerd

Gravenstraat 19 1621 CR Hoorn

  • Voorlezen
  • Voorlezen

Het team

Toelichting van de school

Onze leerkrachten vormen het hart van onze school. Allemaal hebben ze heel bewust gekozen voor Montessorionderwijs. Na hun opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs volgden of volgen ze een speciale, tweejarige Montessoriopleiding.

Ons team wordt verder aangevuld met onze directeur, kwaliteitscoördinatoren, onderwijsassistenten, gedragsspecialiste, vakleerkrachten gymnastiek, muziek en Humanistisch Vormingsonderwijs en pabostudenten. De één natuurlijk meer ervaren dan de ander, maar allemaal even deskundig en enthousiast!

Als uitbreiding op ons bewegingsonderwijs hebben wij op onze pleinen de methode beweegwijs. Hierin vindt een spelaanbod binnen de gekleurde vlakken plaats. Tijdens de grote pauze kunnen de leerlingen bepaalde spellen spelen. Junior coaches begeleiden de spellen. Eenmaal per week is er een spelbegeleider vanuit beweegwijs aanwezig. Deze zorgt voor het uitzetten van de spellen en de uitleg. Iedere groep heeft 20 minuten per week extra spel met deze methode. Hierdoor werken we effectief aan meer bewegen. Mede hierdoor verdienen wij het predicaat gezonde school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte en/of afwezigheid van leerkrachten proberen we altijd vervanging te vinden. Mocht er echt geen vervanging zijn (binnen en buiten het team of in de vervangerspool) dan wordt de groep naar huis gestuurd. Ouders ontvangen hierbij z.s.m. een bericht via het Ouderportaal. 

We controleren wel altijd of ouders/verzorgers thuis opvang kunnen bieden. Mocht dit niet zo zijn, dan zorgt de school voor opvang. In dit geval gaat het kind naar een andere groep en werkt daar onder verantwoordelijkheid van een andere leerkracht. Er wordt dan echter geen les en geen instructie gegeven.

Mocht berichtgeving niet mogelijk zijn (omdat een leerkracht bijvoorbeeld overdag ziek wordt) dan wordt een groep verdeeld over andere groepen. Dat houdt in dat de kinderen die dag werken in een andere groep. Aan het begin van het schooljaar worden de verdeelroosters al vastgesteld, zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen gaan doen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven