Hoe melden ouders hun kind ziek of afwezig?
Over schoolverzuim
Scholen zijn verplicht ongeoorloofd schoolverzuim te melden bij de leerplichtambtenaar. Soms kan het zijn dat een leerling niet naar school kan gaan en er sprake is van geoorloofd schoolverzuim. Op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) staat uitgelegd hoe en wanneer er sprake is van geoorloofd verzuim.
Voorwaarden voor geoorloofd schoolverzuim
- bij ziekte moet de directeur dit op tijd horen;
- bij een verplichting vanuit een geloofsovertuiging moet de ouder/voogd de directeur van tevoren informeren;
- voor afwezigheid wegens een huwelijk of uitvaart moet de directeur vooraf toestemming geven.
Is het niet mogelijk op vakantie te gaan tijdens de schoolvakanties? Dan kunt u bij de schoolleiding toestemming vragen voor schoolverlof buiten de schoolvakanties.
Hoe melden ouders hun kind ziek?
ZIEKMELDING EN ABSENTIE
Absentie van leerlingen kan het best digitaal worden doorgegeven. U doet dat via de mogelijkheid in FIEP of telefonisch. Afmeldingen dienen uiterlijk een kwartier voor schooltijd te worden gedaan. De leerkracht van uw kind krijgt automatisch bericht. Moet uw kind naar de dokter of naar de tandarts onder schooltijd, dan willen we graag minimaal een dag van tevoren een briefje van u ontvangen. Blijft uw jongste kleuter een middagje thuis, geeft u dat dan eveneens door aan de leerkracht. Ook willen we het graag horen als uw kind een besmettelijke ziekte heeft waarbij andere kinderen risico's kunnen lopen.
Hoe vragen ouders verlof aan voor hun kind?
Omdat alle leerlingen alle dagen naar school moeten, wordt vakantieverlof alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan.
Wilt u toch vakantieverlof aanvragen? Vraag in ieder geval acht weken van tevoren verlof aan bij de directie. De directeur beslist over het verzoek. Het verlof wordt alleen verleend als: wegens de specifieke aard van het beroep van één van de ouders het slechts mogelijk is buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan en een werkgeversverklaring wordt overgelegd waaruit blijkt dat geen verlof binnen de vastgestelde schoolvakanties mogelijk is.
Als er vakantieverlof gegeven wordt, mag het: éénmalig per schooljaar worden verleend en niet langer duren dan tien schooldagen en niet plaatsvinden in de eerste twee lesweken van het schooljaar en het de enige vakantie van de ouder(s)/verzorger(s) en het kind/de kinderen gezamenlijk in dat schooljaar betreft.