Jacobusschool

Hesselingstraat 5 3192 BC Hoogvliet Rotterdam

  • Schoolfoto van Jacobusschool
  • Schoolfoto van Jacobusschool
  • Schoolfoto van Jacobusschool
  • Schoolfoto van Jacobusschool

Het team

Toelichting van de school

Vanuit onze visie besteden wij aandacht aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. Hiervoor werken wij samen met Vakmanstad.

De vakdocenten geven het DOEN-DENK programma.

Een gezonde leefstijl en een duurzame wereld vergroot de kansen van ieder kind. Bij Vakmanstad krijgen leerlingen daarom iedere week filosofie, techniek, judo, tuinles en koken waarin ze leren goed te zorgen voor zichzelf, de ander en de wereld. Tijdens de lessen werken wij met drie overkoepelende doelen: mediawijsheid, ecowijsheid en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Vakleerkrachten op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op onze kleine school zien wij op dit moment mogelijkheden voor kinderen uit de directe omgeving met hun sociale en cognitieve problematiek. Kinderen met een spraaktaalachterstand (REC 2) en kinderen waarbij moeders in de hulpverlening van ASVZ zitten, kunnen wij een plek bieden. Aan kinderen die, door hun gedrag, zichzelf en anderen in gevaar brengen, kunnen wij geen passende onderwijsplek bieden. Kinderen die niet zindelijk zijn en zeer intensieve geestelijke en/of lichamelijke verzorging nodig hebben, kunnen wij ook geen passende onderwijsplek bieden.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven