Basisschool't Skitteljacht

Nachtegaal 1 1616 HB Hoogkarspel

Schoolfoto van Basisschool't Skitteljacht

In het kort

Toelichting van de school

't Skitteljacht werkt aan de toekomst

Het kiezen van een school is niet eenvoudig. Het is zoeken naar een school waar u zich welkom voelt en waarvan u denkt dat uw kind zich er ook thuis zal voelen. Een school die de zorg van uw kind met u deelt en waar vakkundige mensen uw kind begeleiden in de schoolloopbaan. Zo zullen er nog meer punten zijn waar u zich graag een beeld over wilt vormen.

Om u daarbij te helpen openen we onze deuren voor u.

Onze onderwijskundige doelen

't Skitteljacht wil bereiken dat ieder kind via een ononderbroken leer- en ontwikkelingsproces, die kennis en vaardigheden kan verwerven die het nodig heeft om een zelfstandig, sociaal en kritisch dekend mens te worden in een multiculturele samenleving.

Waarom kozen ouders voor 't Skitteljacht?

"Op de open dag herkende in meteen de ongedwongen sfeer. Ook ons zoontje reageerde positief op de aanwezige speelruimte. Uiteindelijk kozen we niet voor de dichtstbijzijnde school, maar voor de verste."

"Hier wordt Godsdienstig Vormingsonderwijs gegeven, dat gaf voor mij de doorslag."

"Ik heb gekozen voor deze school, omdat er rekening wordt gehouden met het individuele kind. Er is veel begeleiding voor de kinderen die extra hulp nodig hebben en het kind dat meer aan kan krijgt uitdagender leerstof."

Graag verwijzen wij u voor verdere informatie naar onze website.  https://www.skitteljacht.nl/  

 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ruimte
  • Open
  • Samen
  • Dynamisch
  • Divers

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
172
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Een heel ander aspect van veiligheid is het gebruik van social media. Wij gaan daar als volgt mee om:

Sociale media

De rol van social media wordt steeds groter, social media is in deze tijd niet meer weg te denken. Naast de voordelen van social media, is de keerzijde helaas de toename van pestgedrag via deze media. Online pesten, cyberpesten, digitaal pesten: termen voor het pestgedrag via digitale media. Er zijn talloze manieren waarop je iemand structureel het leven zuur kunt maken. Bijvoorbeeld via tekst (dreigtweets), beeldmateriaal (intieme foto- of videobeelden openbaar maken), uitsluiten (blokkeren in sociale media), misbruik van privégegevens (inlogaccounts) of haatcampagnes via sociale media. De gevolgen kunnen groot zijn als we deze signalen niet serieus nemen. Het ruziën en pesten kan op school door gaan en dit kan leiden tot een onveilig klimaat met uiteindelijk verminderde leerprestaties als gevolg. Dit willen wij ten allen tijden voorkomen.

Op school:

-Tijdens schooltijd hebben de leerlingen geen mobiele telefoon nodig. Telefoons worden uitgeschakeld opgeborgen in de tas of in een bakje. Mochten telefoons voor lesdoeleinden gebruikt worden, dan worden deze uitsluitend op aanwijzing van de leerkracht ingeschakeld.

-In de klas bespreekt de leerkracht het internetgedrag en worden er samen met de leerlingen afspraken gemaakt. Ook wordt er middels een les van een gastdocent én de vreedzame school aandacht besteed aan mediawijsheid.   

Thuis kunt u praten over wat kinderen op internet doen en beter niet kunnen doen:

-Geen privégegevens gebruiken

-Neutrale foto’s of liever zelfs helemaal geen foto’s, alles wat je op internet plaatst blijft beschikbaar op internet

-Niet zomaar iedereen een vriend noemen en toevoegen   

-Houd wachtwoord en inlognamen geheim: ook voor beste vriend(inn)en 

-Neem afgeschermde accounts 

-Vraag je altijd af of je de informatie die je deelt via sociale media voor iedereen zichtbaar wilt hebben, zo niet dan moet je het niet delen via sociale media   

Maar vooral: 

-Leer hoe jouw kind met een telefoon om moet gaan en maak ze bewust van de schade die er aangericht kan worden bij verkeerd gebruik 

-'s Avonds voor het slapen gaan de telefoon laten inleveren 

-Hou het internetgedrag van uw kind in de gaten, u bent verantwoordelijk voor wat uw kind verstuurt! 

-Vraag af en toe of u de telefoon van uw kind mag inzien (ter controle)   

Terug naar boven