OBS de Achtbaan

Beetslaan 8 9602 AX Hoogezand

Schoolfoto van OBS de Achtbaan

In het kort

Toelichting van de school

Van harte welkom bij O.b.s. de Achtbaan!

Onze slogan is 'Ontdekken, ontwikkelen en leren = een uitdagende Achtbaan'.

We streven ernaar dat alle kinderen het fijn hebben bij ons op school. De school moet een veilige plek zijn waar alle kinderen worden gezien en gewaardeerd. We bieden uitdagend en betekenisvol onderwijs, teneinde het plezier in leren te bevorderen. Naast een intensief aanbod gericht op het aanleren van basisvaardigheden is er een breed aanbod van workshops waarin kinderen ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en zichzelf leren kennen. Er is veel aandacht voor de basisvakken taal, lezen, rekenen en voor de wereldoriënterende vakken, maar kinderen worden ook bekend gemaakt met diverse media, cultuur, sport, techniek & wetenschap. Wij verrijken onze lessen, praktisch en ervaringsgericht, zodat ze uitnodigend zijn en uitdagen tot succes. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Uitdagend en betekenisvol
  • Succes vergroten
  • Talentontwikkeling
  • Leren met chromebooks
  • Kinderen zijn actief betrokken

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

OBS de Achtbaan is een openbare basisschool die gevestigd is op een nieuwbouwlocatie in de wijk Spoorstraat-Kieldiep. De school maakt onderdeel uit van 'Punt West'. In dit gebouw zijn in totaal drie scholen, een kinderopvangorganisatie en een wijkcentrum gehuisvest. Onze school wordt door 189 leerlingen bezocht op peildatum 1 februari 2023. 

De Taalschool Midden-Groningen, waar intensief taalonderwijs gegeven wordt aan nieuwkomers, is onderdeel van OBS de Achtbaan. Dit is een zogenaamde type-3 voorziening.

Onze school maakt deel uit van Stichting Ultiem, Openbaar Basisonderwijs binnen Midden-Groningen. De stichting wordt aangestuurd door een College van Bestuur. Een Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur, alsmede op de uitvoering van taken die binnen het stafbureau worden verricht.  

U bent van harte welkom voor een bezichtiging van de school. Leerlingen kunnen dagelijks ingeschreven worden. Er is geen wachtlijst.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
161
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Schooltijden

Op O.b.s. de Achtbaan hanteren we het 5-gelijke-dagen-model. Dit houdt in dat de kinderen elke dag dezelfde schooltijden hebben. 

De schooltijden zijn:

8.30 uur - 14.00 uur 

Voor alle groepen geldt dat de kinderen vanaf 8.15 uur de school binnen kunnen gaan.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Zoals u begrijpt willen we als school goed voorbereid zijn op eventuele bijzonderheden. Voor vele zaken hebben we dan ook richtlijnen en protocollen opgesteld. Dit geeft ons in sommige situaties houvast in hoe te handelen.

Op onze website www.obsdeachtbaan.com vindt u de meest actuele protocollen.


Terug naar boven