Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Op de St. Antoniusschool wordt gewerkt met een inloopmoment van 8.00 tot 8.15 uur. U kunt uw kind dan in de klas brengen en evt. een korte boodschap aan de leerkracht doorgeven.
Op de St. Antoniusschool werken we met een continurooster. Dit betekent dat alle kinderen tussen de middag hun lunch op school eten. Dat gebeurt in de eigen klas. De kinderen nemen hun eigen lunchpakketje mee naar school. De middagpauze duurt 45 minuten waarvan de kinderen 15 minuten eten en 30 minuten buitenspelen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind na het eten een half uur kan spelen. Als in de onderbouw blijkt dat het eten niet in 15 minuten lukt, zal deze tijd verlengd worden. Een deel van het eten wordt dan bv. gekoppeld aan een educatieve activiteit. U kunt zich voorstellen dat er dan tijdens het eten bijvoorbeeld wordt voorgelezen waardoor de kinderen meer tijd hebben om hun broodje op te eten en daarna nog een half uur kunnen spelen. De leerkrachten zullen aan de hand van hun ervaringen in de groep hiertoe besluiten. Bij slecht weer spelen de kinderen binnen.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.