Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Dit schooljaar hebben wij 5 groepen.
Groep 1-2 de Goudvissen: juf Anita en juf Ilse
Groep 2-3 de Vuurvliegjes: juf Esther en juf Yvette
Groep 4-5 de Zeesterren: juf Kelly
Groep 5-6 de Blitskikkers: juf Ilonka en juf Lisanne
Groep 7-8 de Vuurvogels: juf Wendy en juf Lisanne
Juf Leontien biedt ondersteuning als onderwijsassistent, voornamelijk in de middenbouw.
Juf Esther is intern begeleider van groep 1-2
Juf Jackelien is intern begeleider van de midden en bovenbouw
In de kleutergroepen wordt er gewerkt aan taal, rekenen, motoriek en wereldoriëntatie. Dit gebeurt binnen de methode Onderbouwd en Wijzneus.
In Jeelo zitten naast wereldoriëntatie, burgerschap, verkeer en ehbo ook de kunstzinnige en creatieve vorming verweven en taalinzicht en taalbeschouwing is geïntegreerd in Jeelo.
Op de Schittering werken collega's met ieder hun eigen expertise, specialisme of interesses. Wij werken samen aan passend onderwijs voor alle kinderen. Soms is er iets meer nodig dan wij als team kunnen bieden. Binnen stichting de Waarden werken wij met een expertise centrum, binnen het expertise centrum werkt een team met ieder hun eigen specialisme. Leerkrachten of intern begeleiders kunnen hulp inschakelen vanuit het expertisecentrum. Dit is zoveel mogelijk gericht op het handelen van de leerkracht in de klas.
Per 1 augustus 2014 is onze school aangesloten bij het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs (SWV PO 3002) Roosendaal, Moerdijk en omgeving. Vanuit het samenwerkingsverband wordt vorm gegeven aan een passende plek voor iedere leerling. Onder het motto ‘Zorg dat het past’ wordt binnen het samenwerkingsverband gewerkt aan de invoering van passend onderwijs. De belangrijkste taak hierbij is dat leerlingen een ononderbroken ontwikkelingsproces kunnen doormaken. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, krijgen een zo passend mogelijke ondersteuning of een andere plaats in het onderwijs. Het samenwerkingsverband wijst hierbij op basis van een ondersteuningsplan budgetten en deskundigheid toe. Dit ondersteuningsplan is te raadplegen op de site van het samenwerkingsverband. Elk schoolbestuur heeft een zorgplicht, wat betekent dat het bestuur voor iedere leerling op zoek gaat naar een passende plaats om onderwijs te volgen. Vanzelfsprekend zo dicht bij huis als mogelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.po3002.nl.
Het Samenwerkingsverband PO Roosendaal - Moerdijk en swv ROOS vo hebben gezamenlijk het Ouder- en Jeugdsteunpunt opgezet. Het Ouder- en Jeugdsteunpunt heeft als doel om ouders en leerlingen te informeren bij vragen over passend onderwijs. Ieder steunpunt is opgebouwd uit drie pijlers; informeren, steunen en signaleren.
Heb je vragen over passend onderwijs en ben je een ouder of leerling? Kijk dan op deze website. Kun je het antwoord op de vraag niet vinden? Bel, app of mail het Ouder- en Jeugdsteunpunt naar 06-48501659 of info@oudersteunpunt-wbw.nl. Er zal zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
Onze teamleden blijven zich constant ontwikkelen om leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften te kunnen begeleiden. Komend schooljaar zal een teamlid zich verder specialeren op het gebied van lezen om kinderen met o.a. dyslexie nog beter te kunnen begeleiden.
Aanmelden:
Aanmelden van nieuwe leerlingen kan op de Schittering het hele jaar door. U bent (samen met uw kind) voor een eerste kennismaking van harte welkom op school. U kunt daarvoor een afspraak maken met Esther of Anke. Enkele weken voordat uw kind 4 wordt neemt de leerkracht van uw kind contact met u op voor een kennismakingsgesprek en het plannen van de wendagen. Wordt uw kind vlak voor de zomervakantie 4 jaar, dan plannen wij meestal geen wendagen meer in. De toekomstige leerkracht van uw kind bespreekt dit met u.
Als uw kind vanuit een andere school instroomt in een hogere groep plant u de startdatum in de nieuwe klas in overleg met de leerkracht van uw kind.