Interconfessionele Basisschool De Caleidoscoop

Hammarskjoldstraat 236 2131 VN Hoofddorp

  • De kinderen krijgen op De Caleidoscoop volop de gelegenheid om te bewegen.
  • Op De Caleidoscoop besteedt men veel aandacht aan het ontwikkelen van creativiteit.
  • Op de Caleidoscoop leren de kinderen om samen te werken.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het SchoolVenster van ICBS De Caleidoscoop.
Hartelijk welkom op de site van mijn Vensters van basisschool De Caleidoscoop. Door Vensters PO krijgt u een beeld van onze school.
We willen vanuit de kernwaarden vertrouwen, veelzijdig, verbonden en verantwoordelijk ons onderwijs vorm geven. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op. U bent van harte welkom.
Dit SchoolVenster biedt u inzicht in de resultaten van De Caleidoscoop. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Waar nodig geven we een toelichting bij de cijfers en feiten.


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ouders als partners
  • Alle kinderen worden gezien
  • Fins onderwijsconcept
  • Sportief, creatief, gezond
  • Talentklassen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op 1 februari 2023 zaten er 402 leerlingen op school. Dit aantal stijgt nog elk jaar een beetje. We streven naar een groepsgrootte tussen de 24 en de 28 leerlingen. Bij ons op school zitten leerlingen met allerlei nationaliteiten. Op 1 februari 2024 verwachten we ongeveer 410 leerlingen in de school.
Wanneer onze groepen groter worden dan 28 leerlingen kan het zijn dat de school uw kind op een wachtlijst plaatst of u adviseert een andere school te zoeken.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
383
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Wilt u contact met de leerkracht of een andere medewerker in de school, dan kunt u het beste een bericht sturen via de Parro-app.
De medewerker neemt dan direct indien nodig en anders binnen 48 uur contact met u op.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Om zich goed te ontwikkelen is het van belang dat uw kind zich veilig voelt op school. Onze school doet zijn best om een veilige omgeving voor de kinderen te creëren. Wij hebben hiervoor een aantal school- en omgangsregels opgesteld. Aan het begin van elk schooljaar bespreken we deze regels met de kinderen. Als er in de loop van het schooljaar aanleiding toe is, kunnen de regels bijgesteld worden. Omdat het gevoel van veiligheid zeer belangrijk is, accepteren we niet dat ouders of leerlingen inbreuk op deze regels maken. In geval van agressie of beschadiging van materiële zaken in de school hanteren we daarom duidelijke regels.

Terug naar boven