Basisschool De Wilgen

Femina Mullerstraat 177 2135 MH Hoofddorp

  • Schoolfoto van Basisschool De Wilgen
  • Schoolfoto van Basisschool De Wilgen
  • Schoolfoto van Basisschool De Wilgen
  • Schoolfoto van Basisschool De Wilgen
  • Schoolfoto van Basisschool De Wilgen

In het kort

Toelichting van de school

Middelgrote school, rustige en fijne sfeer 
Basisschool De Wilgen is een school met ±220 leerlingen in de wijk Toolenburg-Oost in Hoofddorp. Door de kleinschaligheid zijn we in staat een geborgen sfeer voor leerlingen te creëren, waarbinnen zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Wij streven er naar om naast het overdragen van feitelijke kennis, de kinderen inzicht te geven in het ontwikkelen van vaardigheden waarmee zij hun kennis zelfstandig kunnen vergroten. Reflectief leren is daarbij belangrijk: kinderen leren nadenken over hun eigen leren. Deze visie vraagt onderwijs op maat.

Samen zorgen we voor goed onderwijs door het stellen van hoge realistische doelen en door leren zichtbaar te maken.

Samen leren en met veel plezier naar school!

Met plezier naar school

Zin in leren betekent voor ons: kennis verwerven en leren hoe je die kennis vergroot en in de praktijk kunt gebruiken. een kind dat zich gezien voelt, voelt zich competent en competent maakt gelukkig. Wij geloven dat kinderen die zich veilig voelen, zich beter ontwikkelen. Ze krijgen vertrouwen in hun eigen kunnen en worden gemotiveerd om zelfstandig aan de slag te gaan. Zo zal het zich vervolgens ook willen inzetten voor iets dat het lastig vindt. Wij onderkennen dat ieder kind verschillend is en komen hier met ons onderwijs aan tegemoet.

Groen schoolplein

Kenmerkend voor De Wilgen is ons ‘groene schoolplein’. Al balancerend op een touw of rollend van onze heuvel ontwikkelen de kinderen zich. Er is ook een buitenklas ingericht, waar de kinderen actief buiten les kunnen krijgen.

Schoolplan
In het vier-jaren-schoolplan hebben we als school onze visie en doelen vastgesteld. Deze zijn samen te vatten in drie belangrijke kernthema’s: Samenwerkend leren, verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces, opbrengstgericht onderwijs en vraaggestuurd werken. Het vier-jaren-schoolplan wordt jaarlijks uitgewerkt in een jaarplan. Hierin stellen we onszelf doelen voor het komende schooljaar.

Website
Scholen op de kaart geeft u een inzicht in veel gegevens van onze school. Bent u benieuwd naar meer inhoudelijke informatie, neem dan een kijkje op onze website, www.bs-dewilgen.nl of maak een afspraak voor een kennismaking.

Met vriendelijke groet,

Team RKBS De Wilgen

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samenwerkend leren
  • Opbrengstgericht werken
  • Verantwoordelijkheid
  • Duurzaamheid
  • Krachtige leeromgeving

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Groei
De prognoses laten zien dat de school de komende jaren rond de 250 leerlingen zal hebben.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
224
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Alle leerlingen lunchen in de eigen groep bij de eigen leerkracht. Voor of na de lunch gaan de leerlingen naar buiten. Deze tussenschoolse opvang wordt door ouders geregeld. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 60 euro per kind per jaar. Deze bijdrage wordt gebruikt voor een bijdrage voor de vrijwilligers, scholing voor het TSO team en speelmateriaal. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven