Kindcentrum Natuurlijk!

Van den Berghlaan 82 2132 AV Hoofddorp

  • Een nieuw gebouw! Dat is heel fijn. Het grasveld is inmiddels groen.
  • Het was gezellig met sinterklaas en zijn roetveegpieten!

In het kort

Toelichting van de school

Samen leren en ontwikkelen

Kindcentrum Natuurlijk! is een kindcentrum waar we onderwijs en opvang aanbieden aan kinderen van 2 tot 13 jaar. Op termijn breiden we dit uit naar 0 tot 13 jaar.

Kinderen tot ontwikkeling brengen, dat doe je niet zomaar. Daar is een goed pedagogisch klimaat voor nodig, anders gezegd ‘een prettige sfeer’. Daarin kan en mag ieder kind zichzelf zijn en moet het zich veilig voelen. Dat is niet een kwestie van alleen maar leerkrachten, pedagogisch medewerkers en kinderen. Ouders/verzorgers en de leefomgeving van de kinderen zijn daarin minstens net zo bepalend. Daarom vinden we het belangrijk om een goede samenwerking tussen al die partijen rondom kinderen tot stand te brengen en te houden. Dat levert kwalitatief goed onderwijs en goede opvang op. En dat is waar ons kindcentrum voor staat. Ons motto is dan ook: Samen leren en ontwikkelen.

Nog even dit: in ons kindcentrum speelt natuur een extra belangrijke rol. Als het even kan, zijn we daarmee bezig. Zowel binnen als buiten. Natuur brengt namelijk het beste in kinderen naar boven.

Benieuwd geworden? Maak gerust een afspraak.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Respect
  • Natuur & milieu
  • Samen
  • Vakmanschap
  • Plezier

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
178
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheid in ons kindcentrum heeft met verschillende zaken te maken. Allereerst is het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op school. Veiligheid is de basis om tot leren en ontwikkelen te komen. Daarom werken wij structureel aan een goed pedagogisch klimaat en zijn wij alert op pestgedrag.

Ook de medewerkers en bezoekers van ons kindcentrum moeten zich veilig voelen.

Daarnaast heeft veiligheid te maken met een veilig gebouw en een veilig terrein. En in geval van calamiteiten moet er een goed gehandeld worden. Dit alles is vastgelegd in diverse protocollen en ondergebracht bij verschillende functionarissen.

En uiteraard beschikt ons kindcentrum over ruim voldoende Bedrijfs HulpVerleners (BHV).

Veiligheid heeft ook te maken met het voorkomen of bestrijden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Als professionals zijn wij verplicht om bij vermoedens van fysiek, psychisch of seksueel geweld en verwaarlozing melding te maken bij Veilig Thuis.

Terug naar boven