WSKO BS 't Startblok

Veilingweg 1 A 2675 BR Honselersdijk

  • Entree
  • Bouwen
  • Foto van de dag
  • Spin
  • Buiten spelen

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op WSKO basisschool 't Startblok; een wereld(school) van verschil.

Via deze website willen wij u informeren over onze school, ons onderwijsconcept en waar we elke dag hard aan werken. Bent u geïnteresseerd om ook echt eens binnen te stappen, dan nodigen we u van harte uit om een kennismakingsgesprek te plannen. We laten u dan graag zien hoe we werken aan de toekomst van uw kind(eren).

Vriendelijke groet,

Team BS 't Startblok

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Boeien
  • Groeien
  • Bloeien

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op onze school geven we uw kind erkenning en waardering om wie het is. We gaan niet om met verschillen, maar we waarderen juist de verschillen! Iedereen is anders en heeft verschillende kwaliteiten. Het draait niet om hoe knap je bent, maar om op welke manier je knap bent. We starten vanuit wat er al is en kijken vervolgens samen hoe je een stap verder kunt zetten, hoe je kunt groeien in vergelijking met jezelf. We willen kinderen de kans geven om hun talenten te ontdekken en te ontdekken wat ze nog kunnen ontwikkelen. Want alleen als je jezelf goed kent, kun je de wereld mooier maken en anderen helpen hetzelfde te doen. Op onze school voelen we ons als een team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elk kind. Samen leren en samenwerken is daarom een belangrijk aspect op 't Startblok.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
271
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

In de jaarplanning houden we er rekening mee dat de kinderen op onze school meer onderwijstijd krijgen dan minimaal en wettelijk is voorgeschreven. Door voldoende marge in te bouwen, zijn we er zeker van dat de kinderen in de acht jaar dat ze op onze school zitten voldoende onderwijstijd krijgen.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Om je te kunnen groeien en bloeien heb je een veilige omgeving nodig; zowel fysiek als mentaal. We doen er op school alles aan om alle kinderen zich thuis te laten voelen. De school is een wereld op zich met daarin allerlei facetten die zich in de 'grote mensen wereld' ook voordoen. We willen de kinderen voorbereiden op die toekomst en hen handvatten meegeven, waar ze nu en later wat aan hebben om langdurige, betrouwbare en respectvolle verbindingen aan te gaan met anderen.

Terug naar boven