Christelijke Basisschool De Regenboog

Schoolstraat 9 7451 EV Holten

  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool De Regenboog
  • Jaarlijks houden wij een boekenruilmarkt.
  • In groep 3 vieren we, nadat we alle letters hebben geleerd, een letterfeest!
  • Wij geven aandacht aan de ontwikkeling van talenten, o.a. door ons cultuur circuit.
  • We trekken er graag op uit!

In het kort

Toelichting van de school

De Regenboog is een open christelijke basisschool, waar elk kind gezien, gehoord en gewaardeerd wordt en zichzelf mag zijn. Wij bieden een veilig omgeving, waarin we met respect met elkaar en onze omgeving omgaan. Van hieruit kunnen kinderen op hun eigen manier groeien! Onze missie is dan ook: Groei voor elk kind, vanuit een stabiele basis van veiligheid en respect.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Groei
  • Veiligheid
  • Respect

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Regenboog is centraal gelegen in Holten en al jaren stabiel met een leerlingenaantal van rond de 280 leerlingen. Er zitten gemiddeld 22 leerlingen in een groep. Het schoolgebouw is recentelijk gerenoveerd en verduurzaamd en beschikt over een centrale hal met schoolbibliotheek, ruime lokalen en een handvaardigheidskelder. We werken met diverse digitale leermiddelen, waaronder voor elke leerling vanaf groep 3 een eigen Chromebook. Voor de kleutergroepen hebben wij een ruim, uitdagend kleuterplein aan de achterzijde van de school en een eigen gymnastieklokaal. Voor de groepen 3 t/m 8 hebben wij een kleurrijk schoolplein aan de voorzijde van de school, voorzien van kindveilige speeltoestellen, een pannakooi en sportfaciliteiten. Tevens zijn er diverse nevenruimtes die gebruikt worden door onze onderwijsassistenten, onze docent Spaans, de plusgroep, de SoVa-training, de logopediste en de kinderfysiotherapeut. Daarnaast beschikken we over een orthopedagoog, een vakleerkracht gym, een reken-, taal- en gedragsspecialist. Sinds 2023 bieden wij op onze school ook peuterspelen aan, in samenwerking met Kinderopvang Dijkerhoek.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
260
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven