t Blokhuus

Frans Tromplaan 49 3871 EM Hoevelaken

  • Kindercampus Blokhuus is gelegen aan de Frans Tromplaan 49 te Hoevelaken
  • Schoolfoto van t Blokhuus
  • ieder jaar gaan alle kinderen van Kindercampus Blokhuus naar een locatie om daar een hele dag te sporten!
  • Alle kinderen van kindercampus Blokhuus krijgen gymles van gymmeester Jeffrey of juf Fabiënne!

Resultaten eindtoets

Alle leerlingen maken in groep 8 van de basisschool een eindtoets. De school kiest per schooljaar welke toets wordt gebruikt. Er zijn verschillende goedgekeurde eindtoetsen om uit te kiezen. Met de toets wordt gekeken hoeveel kennis de leerlingen hebben van taal en rekenen. De toets geeft een extra uitslag naast het schooladvies dat een leerling krijgt van de leerkracht.

Welk percentage leerlingen behaalt het fundamentele niveau en welk percentage het streefniveau?

Let op: In schooljaar 2023-2024 is de eindtoets vervangen door de doorstroomtoets. Op dit moment zie je nog de resultaten van de eindtoets van 2023.
De resultaten van de doorstroomtoets van 2024 zijn na de zomer voor het eerst zichtbaar. Dit is in lijn met de beoordeling van de Inspectie van het Onderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van de inspectie.

Let op: Voor de beoordelingen in het schooljaar 2023-2024 hanteert de inspectie naast de ongewijzigde signaleringswaarden zogenaamde correctiewaarden bij de beoordeling van de leerresultaten. Meer informatie is te vinden op de website van de inspectie.

Fundamenteel niveau

Het fundamenteel niveau is het niveau voor taal en rekenen dat zoveel mogelijk leerlingen aan het einde van de basisschool zou moeten beheersen. Dit wordt gemeten in groep acht met de eindtoets. De inspectie stelt dat minimaal 85% van alle leerlingen het basisniveau moet behalen. Deze 85% is de signaleringswaarde voor het fundamenteel niveau en dit is voor alle basisscholen in Nederland gelijk.

Bron

Streefniveau

Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.

Bron

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

De tussentijdse resultaten hebben een centrale rol in het onderwijs/leerproces. Deze worden op leerlingniveau, klasniveau en schoolniveau geevalueerd. De groepsleerkrachten en IB-er spelen hierin een belangrijke rol.

2x per jaar wordt een Trendanalyse gemaakt op schoolniveau waarin resultaten verantwoording en aanpak wordt vastgelegd. 

De Reken- en Taalspecialist spelen hierin ook een belangrijke rol. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Alle gegevens van de leerlingen worden verzameld : Leerling in beeld, drempelonderzoek, andere onderzoekgegevens, sociaal emotionele gegevens. Definitieve adviezen worden gemaakt in overleg met IB’er en groepsleerkrachten uit groep 7 en 8, onderbouwd met bovenstaande gegevens. In januari worden de definitieve bindende adviezen gegeven in januari met het rapport, dit is met ouders/verzorgers en hun kind. Het advies wordt bepaald door team betrokkenen van de basisschool, bestaande uit groepsleerkracht groep 8, groepsleerkracht groep 7 en IB’er.

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

‘t Blokhuus is een school waar het kennismaken met en het respecteren van anderen als wezenlijk wordt beschouwd. Het gaat hierbij ondermeer om een ontwikkeling, die afgestemd is op de voortgang van elk afzonderlijk kind. Tempo en eindresultaat kunnen verschillen per kind, dit vraagt om maatwerk.  

Onderwijs op maat houdt in dat de school alles in het werk stelt om alle kinderen onderwijs te bieden wat passend is bij hun mogelijkheden en aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van elk kind.

’t Blokhuus vindt leren belangrijk, maar biedt ook in bre­dere zin vorming op allerlei gebie­den. Bovenal moet een kind zich op school veilig weten, een ‘eigen plekje’ kunnen hebben in de school. Mede hierdoor kan ‘uit het kind gehaald worden wat er in zit’.  

Naast de vakken die een beroep doen op cognitie kennen we ook vaardigheden die betrekking hebben op de sociaal/emotionele ontwikkeling van het kind, onder andere:

  ·            vertrouwen krijgen in jezelf

·            leren dragen van verantwoordelijkheid

·            leren kiezen

·            opkomen voor jezelf

·            rekening houden met een ander

·            leren omgaan met emoties en ze kunnen uiten

·            samenwerken

·            initiatieven durven nemen

·            kritisch leren denken, kijken

·            zelfstandigheid bevorderen

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Respect
  • Samenwerken
  • Zelfvertrouwen

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Op 6 en 13 maart is de Inspectie van het Onderwijs bij ons op school geweest. Het rapport hiervan kunt u nalezen op www.onderwijsinspectie.nl. De inspectie was zeer tevreden over de inrichting van ons onderwijs en de doelen die we daarbij stellen    Wij blijven daarom de komende 4 jaar op basisarrangement staan

Terug naar boven