Rk Bs De Mheyster

Mgr. Nolensstraat 29 6431 JL Hoensbroek

  • Schoolfoto van Rk Bs De Mheyster
  • Schoolfoto van Rk Bs De Mheyster
  • Schoolfoto van Rk Bs De Mheyster
  • Schoolfoto van Rk Bs De Mheyster

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van een leerkracht zullen wij er alles aan doen om een vervanger te regelen. Daarbij heeft de directie niet de vrije hand, maar is zij gebonden aan de vervangingsrichtlijnen vanuit het schoolbestuur. Leerkrachten waaraan het bevoegd gezag benoemingsverplichtingen heeft, gaan altijd voor. Voor meer informatie zie protocol vervangingen op Richtlijnen vervangingen afwezigheid leerkracht

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Bovenstaande is een indicatie wat betreft de tijden.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

School heeft een effectieve interne ondersteuningsstructuur voor de 4 t/m 12 jarige leerling, die past bij het onderwijskundig en pedagogisch concept. De school zorgt ervoor dat de ondersteuningsstructuur zodanig is ingericht dat in elk niveau de school autonoom ondersteuning kan bieden of dat de ondersteuning met behulp van netwerkpartners tijdig, flexibel en adequaat ontsloten kan worden. De regie en verantwoordelijkheid ligt bij de school. Niet elke stap in de route is voorwaardelijk voor de volgende. Er zullen zich situaties voordoen waarbij stappen kunnen en mogen worden overgeslagen o.b.v. beredeneerde afwijking.

Voor kinderen uit groep 5 en 6, waarbij de taalontwikkeling zodanig stagneert dat het gehele onderwijsleerproces dreigt vast te lopen, kan hulp worden geboden in de Schakelklas. Door in een specifieke setting taalachterstanden bij kinderen aan te pakken wordt geprobeerd het kind aansluiting te laten hervinden bij het leer- en leesproces in de groep.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Momenteel werken wij het derde jaar met een Niveaugroep. In deze groep kunnen kinderen in een kleine setting extra aandacht krijgen op cognitief, sociaal emotioneel of talent (uitdagend) gebied.

De kinderen zijn ingedeeld naar behoeften en deze groep is er 3 dagen in de week.

In deze klas zitten ook de leerlingen van de schakelklas.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Samen met de peuterspeelzaal zijn wij een VVE-thuis locatie. Een van de leerkrachten (jonge kind specialist) zet dit op voor de school.

VVE Thuis is een gezinsgericht vve-programma voor ouders die meedoen aan een vve-programma op een kindercentrum, peuterspeelzaal, voorschool of in groep 1 en 2.De interventie bestaat uit themaboekjes met elk acht activiteiten om thuis met het kind te doen en heeft als doel het vergroten van de onderwijskansen van het kind. Dit doel wordt behaald middels het bevorderen van de vaardigheden van de ouders .Bij ieder thema wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd. Een cursus duurt een schooljaar en er worden ongeveer 9 thema’s behandeld.

Terug naar boven