Basisschool Vondelschool

Schuttersweg 36 1217 PZ Hilversum

  • Monumentaal Dudokpand
  • Oprechte aandacht voor het kind
  • Wij werken in werkboekjes en gebruiken Chromebooks ter ondersteuning van het leren.
  • Ons jaarlijkse zomerfeest is een groot succes. Met alle kinderen en hun ouders maken we er een feestje van!
  • De reken- en taaldoelen worden bij de kleuters gekoppeld aan thema's. Elk thema wordt op ludieke wijze geopend.

In het kort

Toelichting van de school

Wij zijn een openbare basisschool in de wijk Boomberg, gevestigd in een monumentaal Dudokpand. Zoals op iedere Nederlandse basisschool richten wij ons op de cognitieve en sociale ontwikkeling van het kind. Wat ons onderscheidt van andere scholen is onze kleinschaligheid: de leerlingen en leerkrachten kennen elkaar, we organiseren binnen- en buitenschoolse activiteiten met elkaar en ook de ouders spelen een belangrijke rol in zowel het leerproces van hun kind als in de activiteiten eromheen. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • In beweging
  • Een veilig schoolklimaat
  • Hoge verwachtingen
  • Professionaliteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Vondelschool heeft in totaal 9 groepen. We hebben drie kleutergroepen (0/1/2 combinatie) en van alle andere groepen één klas. Op peildatum 1 februari 2023 had de Vondelschool 213 leerlingen. Dit aantal blijft, gezien de capaciteit van de school, stabiel. Ons streven is om max. 28 leerlingen per jaarlaag te hebben vanuit het oogpunt van onderwijskwaliteit.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
193
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Onze school opent om 8.35 uur haar deuren* en om 8.45 uur start de les. We hebben een continurooster. Kinderen zijn elke dag tot 14.30 uur op school. Uitzondering vormt de woensdag, dan zijn de kinderen om 12.45 uit. M.u.v. de woensdag lunchen alle kinderen iedere schooldag op school.

Bink Kinderopvang is voor de kinderen tot en met groep 3 in ons gebouw gevestigd voor de opvang na school. Oudere kinderen worden na schooltijd opgehaald door Bink en naar de andere opvanglocatie BSO Talud of Sportkids gebracht. Op woensdag gaan alle BSO kinderen naar het Talud of Sportkids.

Bink biedt vanaf 7.30 uur ook voorschoolse opvang aan op BSO Talud op dinsdag en donderdag.

* De deuren bij de kleuters openen om 8.40 uur. De reden hiervoor is dat de kleuters buiten door hun ouders aan de leerkracht worden over gedragen. De tijd dat de kinderen alleen in de klas zitten, willen wij op deze manier tot een minimum beperken.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wij verschaffen helderheid in de regels rondom sociale veiligheid zodat alle leerlingen, ouders en leerkrachten onze school ervaren als een veilige plek. In dit document worden  de werkwijzen en maatregelen beschreven die wij op bestuurs-, school- en groepsniveau inzetten om dit te bereiken. Veel afspraken op onze school zijn vastgelegd in protocollen en kwaliteitskaarten die op school aanwezig zijn.  Ook op bestuursniveau liggen veel afspraken vast omtrent sociale en fysieke veiligheid, geldend voor alle scholen van Stip. Deze protocollen en kwaliteitskaarten zijn bijgevoegd of er wordt in dit document verwezen naar de plek waar ze te vinden zijn. 

Terug naar boven