Christelijke Basisschool Avonturijn

De Melkfabriek 5 1221 CE Hilversum

  • De toren van de oude melkfabriek staat nog op ons groene schoolplein: kinderen kunnen er ontdekkend spelen en in de moestuin leren.
  • Regelmatig wordt er door alle kleutergroepen gezellig samen geluncht in de open leerruimte. Dit versterkt het gevoel van samen school zijn!
  • Regelmatig onderneemt het schoolteam acties om lezen te promoten, zoals hier op het plein om het lezen in de grote vakantie te stimuleren.
  • Kinderen leren op verschillende manieren, niet alleen achter een tafeltje. Hier wordt bewegend en spelend gerekend op het plein.
  • kinderen leren zo natuurlijk en realistisch mogelijk- dus kan er ook met echt materiaal gespeeld/ gewerkt en geleerd worden!

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Sinds 2014 nemen wij jaarlijks een vragenlijst af bij de leerlingen van groep 6 t/m 8, ouders en leerkrachten;  de sociale veiligheidsmonitor. Hierin wordt het welbevinden en het gevoel van veiligheid van de leerlingen gemeten. daarnaast nemen wij ieder jaar ZIEN af- dit vanuit onze PBS aanpak. Ook hier staat de veiligheid van de leerling centraal. De Sociale Veiligheids Monitor hebben wij voor het laatst af laten nemen in 2020- er zit bijna een half jaar tussen afname en uitkomsten; wij vinden die tijd te lang om adequaat te kunnen reageren. Daarom is er dit jaar voor gekozen om alleen ZIEN af te nemen. De analyse van de uitkomsten en de aanpak wordt met de inspectie uitgewisseld. Wij bekijken of deze resultaten voldoende zijn, samen met de incidenten registratie en PBS werkgroep 6 wekelijks analyse daarvan met eventuele aanpak. Ook komt er veel informatie uit de 6 wekelijkse vergaderingen van de leerlingenraad .In schooljaar 2021-2022 schooljaar gaf 98% aan ( via een hele korte vragenlijst) het heel fijn te hebben op school.  Vooral de talentenfabriek, groene schoolplein, de juffen en het kunnen meepraten werd hoog gewaardeerd. 2 % vulde niet in vanwege afwezigheid. de kinderen gaven aan het fijn te vinden dat de leerkrachten ook in coronatijd digitaal (sociaal) contact met de kinderen hielden. In 2022-2023 is een PROCEON brede vragenlijst afgenomen t.a.v. sociaal-emotioneel welbevinden. de analyse hiervan is bijgevoegd; helder is dat de lijst en d evragen niety aansluiten op onze PBS aanpak.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Jaarlijks nemen wij op Avonturijn een brede tevredenheids peiling af, onder ouders, kinderen (groep 6 t/m 8) en leerkrachten. De uitkomsten, analyse en verbeterpunten worden in een uitgebreide analyse besproken met de MR en het team. een beknopte uitgave hiervan wordt aan alle ouders toegezonden met de info. De uitgebreide analyse is voor alle ouders te bekijken en lezen op school.

In juni 2021 is de brede tevredenheidspeiling vanuit scholengroep  PROCEON afgenomen op alle scholen. De ouders waardeerden onze school over met name het onderwijsmodel, de sfeer, de toegankelijkheid, de talentenfabriek, het gebruik van de app PARRO en de laagdrempeligheid.  De school staat goed bekend in de wijk. Het imago is goed. 97% van de ouders is tevreden over de school en zou deze weer kiezen. 2 vragen verdienen meer aandacht- sommige groepen zijn groot. Dat klopt en dat hebben we als volgt opgelost; op deze groepen staat een instroomstop en deze groepen hebben structureel 2 mensen in de groep. Daarnaast missen een aantal ouders de betrokkenheid bij school- navraag leerde dat dit vooral te wijten is aan de corona maatregelen van de laatste 2 jaren. Nu de maatregelen zijn verdwenen komen ouders weer wekelijks in school.

In 2022 is er een grote ouderbijeenkomst geweest warin ouders hebben meegepraat over het nieuwe schoolplan en hun visie en mening over ons onderwijs gaven. de pouders blijken over het algemeen erg tevreden. n.a.v. d euitkomst van de WMK peiling in 2021 (uitkomst  3,41) kwamen 2 verbeterpunten naar voren; aanpak pesten en nog meer infoematie over hun kind. ouders gaven aan dat dit sterk is verbeterd!

In  schooljaar 2023-2024 wordt een nieuwe tevredenheidspeiling afgenomen onder ouders en leerlingen- de resultaten, analyses en verbeterpunten zullen hier gepubliceerd worden.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven