Johannesschool

Mariastraat 30 2181 CT Hillegom

Schoolfoto van Johannesschool

In het kort

Toelichting van de school

Beste bezoeker van het schoolvenster van de Johannesschool uit Hillegom,

U neemt een kijkje in onze etalage, waarbij u zich een beeld kunt vormen van een aantal onderdelen van onze school. Deze onderdelen, ook wel indicatoren genoemd, zijn aangeleverd door DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Hierbij gaat het meestal om "harde" en meetbare gegevens, zoals leerlingaantallen en CITO gegevens. Waar mogelijk hebben we een toelichting geschreven om zodoende meer over de indicatoren te vertellen.

We zijn trots op onze school! Een school waar het fijn is om te zijn voor de kinderen én de volwassenen en waar leren en spelen vaak hand in hand gaan. Via dit venster tilt u maar een klein gordijntje op; als u deze website bekijkt omdat u een school zoekt voor uw kind, is dit pas een eerste stap. Het echte beeld ontstaat als u de Johannesschool bezoekt, vanzelfsprekend onder schooltijd. Dan is het levendig en bruist de energie van de kinderen door het gebouw. Ook zult u de rust ervaren, die ook zo bij onze school hoort.

Als uw kind al leerling is van de Johannesschool, hopen we dat u in dit venster onze school herkent!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samen
  • Ontwikkeling
  • Kwaliteit
  • Verantwoordelijk
  • Veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Kennismakingsgesprek en Toelatingscriteria



Onze school biedt maximaal plek aan 58 leerlingen per leerjaar. Als er nog beschikbare plaatsen zijn, kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u de kans om de klassen te bekijken en al uw vragen te stellen.



Ouders kiezen voor onze school om verschillende redenen:




  • U hecht waarde aan de katholieke identiteit van de school.

  • De praktische bereikbaarheid van de school is voor u essentieel.

  • U heeft positieve aanbevelingen ontvangen van familie of vrienden.

  • Veel kinderen uit uw wijk bezoeken onze school.



Het belangrijkste aspect is of u vertrouwen heeft dat de Johannesschool het juiste onderwijs voor uw kind kan bieden. We evalueren ook of ons aanbod goed aansluit bij de behoeften van uw zoon of dochter. Als dat niet het geval is, zoeken we samen met u naar een alternatieve school die beter aansluit bij de onderwijsbehoeften van uw kind. In het SchoolOndersteuningsProfiel (SOP) worden de kaders beschreven waarbinnen deze afwegingen worden gemaakt.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
406
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Formatie

Groep A: juf Sonja en juf Bonnie

Groep B: juf Carla en juf Ellis

Groep C: juf Tanja

Groep D: juf Ingrid en juf Ellis

Groep E: juf Charlene, juf Ester en juf Ingrid

Groep 3A: juf Lennie en juf Fleur

Groep 3B: juf Maja, juf Maike en juf Annemieke

Groep 4A: juf Fenna en juf Monique

Groep 4B: juf Merel

Groep 5A: juf Paulien en juf Esther

Groep 5B: juf Marina en juf Esther

Groep 6A: juf Saskia en juf Esther

Groep 6B: juf Mariette en meester Stefan

Groep 7A: juf Chantalle en juf Maud

Groep 7B: juf Neomi en meester Stefan

Groep 8A: juf Sabine en juf Marie-Claire

Groep 8B: juf Leonié en juf Chantal 



 



Interne begeleiders:

Juf Brenda & juf Chantal



Leerkrachtondersteuner:

Juf Sandra, juf Maud



 



Onderwijsassistenten:

juf Ingrid, juf Patty



Zorgassistent onderbouw:

Juf Kim



Administratief Medewerker:

Juf Martine  



ICT-er:

Meester Stefan en meester Hurly 



Conciërge:

Meester Dave


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Sociale Veiligheid op De Johannes



Bij De Johannes baseren we onze aanpak voor sociale veiligheid op het veiligheidsplan van Sophia Scholen. Dit plan beschrijft het sociale veiligheidsbeleid dat binnen de stichting van kracht is en onderscheidt tussen fysieke en sociale veiligheid. Het beleid omvat ook richtlijnen tegen agressie en seksuele intimidatie.



Doel van Sociale Veiligheid: Onze primaire doelstelling is het creëren van een veilige leer- en werkomgeving voor leerlingen, personeel en ouders/verzorgers. We streven naar een leef- en leerklimaat waarin iedereen zich veilig voelt en positief verbonden is met de school. Dit betekent dat we alle vormen van agressie, geweld, seksuele intimidatie, discriminatie en pesten proberen te voorkomen. Indien incidenten zich voordoen, nemen we passende maatregelen om verdere escalatie te voorkomen.



Beleidsdocumenten: Op onze school hanteren we een veiligheidsplan en een gedragsprotocol, die zijn afgestemd op het algemene veiligheidsplan van de stichting. Deze documenten zijn beschikbaar bij de directie en kunnen ook als bijlage in deze schoolgids worden geraadpleegd (digitale link).



Anti-pestcoördinator: De anti-pestcoördinator is het aanspreekpunt voor leerlingen en ouders bij vragen over pesten. Deze coördinator zorgt ervoor dat leerkrachten weten hoe te handelen bij pesten en coördineert het anti-pestbeleid.



Aandachtsfunctionaris: Bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld kunnen leerkrachten de aandachtsfunctionaris inschakelen voor advies. Onze aandachtsfunctionaris is Chantal Wolse, bereikbaar via [email protected].



Samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek: De Johannes maakt deel uit van het samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek. Dit samenwerkingsverband ondersteunt scholen in de regio bij het realiseren van kansrijke onderwijsontwikkelingen voor elke leerling. Het samenwerkingsverband helpt scholen om onderwijs op maat te bieden en de schoolloopbaan van elke leerling succesvol af te ronden.



Voor contact met het samenwerkingsverband kunt u terecht via:





 


Terug naar boven