Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635168" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Wij werken in twee bouwen; onder- en bovenbouw. De onderbouw bestaat uit leerjaar 1 t/m 4, de bovenbouw uit leerjaar 5 t/m 8. Binnen een bouw zijn twee mentorgroepen gekoppeld aan een leerkracht. Binnen en buiten de bouw is ons motto: Samen waar kan en apart waar moet.
In de kleutergroepen (groep 1 en 2) staat spelenderwijs leren centraal. Onze jongste leerlingen krijgen de kans om in een veilige en stimulerende omgeving de wereld om hen heen te ontdekken. We bieden een breed en gevarieerd lesaanbod aan waarin taal, rekenen, motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden en creatieve vorming een belangrijke rol spelen.
Spel en beweging vormen de basis van onze activiteiten. Via gerichte spelopdrachten, kringgesprekken, muziek en buitenactiviteiten worden kleuters uitgedaagd om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen. Het lesaanbod is thematisch opgezet waarbij we inspelen op de belevingswereld van de kinderen, zoals seizoenen, feestdagen en hun interesses. Hierbij houden we rekening met de verschillende ontwikkelingsniveaus van de kinderen en zorgen we dat er voor iedereen voldoende uitdaging is.
Daarnaast werken we aan de ontwikkeling van zelfstandigheid en samenwerken. Dit doen we onder meer door het gebruik van speelhoeken, waarin kinderen zelf keuzes kunnen maken en samen spelen. En door het stimuleren van dagelijkse routines, zoals opruimen en elkaar helpen. Zo bereiden we hen spelenderwijs voor op een soepele overgang naar groep 3.
Tijdens het zelfstandig werken worden er verschillende vakgebieden aangeboden.
Onder wereldoriëntatie valt aardrijkskunde/topografie, geschiedenis, natuur/biologie, techniek, verkeer, burgerschap en levensbeschouwing, digitale geletterdheid en Lentekriebels.
In de periode dat kinderen op de basisschool zitten, dienen zij in totaal 7520 uur onderwijs te krijgen. Wij hanteren een indeling van 940 uur per jaar in de groepen 1 t/m 8.
In principe kan onze school alle leerlingen zonder toelaatbaarheidsverklaring voor speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijspassend onderwijs geven. In geval van leerlingen met speciale onderwijsbehoeften gaan wij samen met ouders en het onderwijszorgcentrum van Kans&Kleur na wat de best passende onderwijsplek is voor deze leerling op één van de basisscholen van Kans&Kleur. Soms is dat niet de school die het dichtst bij huis staat, maar er is altijd een passende plek op één van onze scholen. Als bijlage treft u het schoolondersteuningsprofiel van de Heilig Hartschool aan.Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
We hebben als speerpunt om onze leerlingen te monitoren op de cruciale doelen.
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.