De Bron

Henry Woodstraat 70 7558 CP Hengelo

Schoolfoto van De Bron

Het team

Toelichting van de school

De Bron beschikt over ervaren en gemotiveerde leerkrachten. Zowel binnen als buiten de school wordt bij- en nascholing gevolgd om in het intensieve vak van leerkracht goed 'bij te blijven'. Als hecht team staan we voor goed onderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij vervanging wordt in eerste instantie gekeken of de duo-partner de groep kan overnemen. 

Daarnaast maken wij gebruik van de vaste invalpool van het ObT. Daarin zit ook een invaller die onze school als stamschool heeft. Zij wordt zoveel mogelijk bij inval op onze school ingezet. Dat lukt zeker bij inval die al langere tijd vooruit gepland is.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De planning van de onderwijstijd vindt plaats aan de hand van themaplanners. Per thema wordt gekeken welke tijd per ontwikkelingsgebied nodig is voor die periode.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Wij voldoen aan de kerndoelen die gelden voor het basisonderwijs. Onze onderwijstijd is vastgelegd in een weekrooster, maar de tijden daarop kunnen beredeneerd afwijken als resultaten van gemaakt werk of toetsen daar om vragen. In de zogenaamde 'weekplanning zorg' wordt wekelijks bepaald welke leerling naast de reguliere lessen nog extra instructie of uitdaging nodig heeft.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het schoolondersteuningsprofiel staat onze website www.debronhengelo.nl.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De komende 2 jaar zal onze school zich focussen op het vergroten van de digitale geletterdheid van de leerlingen. Er zal vooral ook aandacht besteed worden hoe kinderen moeten omgaan met informatie en social media.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven