Basisschool De Horizon

Brusselstraat 15 7559 NN Hengelo

  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon
  • Schoolfoto van Basisschool De Horizon

In het kort

Toelichting van de school

Welkom, fijn dat je er bent!

Wanneer kinderen samen met de ouders en/of verzorgers naar Nederland komen, is het fijn om je welkom te voelen. Welkom aan de kinderen, maar ook aan de ouders of verzorgers. We vinden het belangrijk dat iedereen zich hier prettig en veilig voelt.  

De Horizon biedt onderwijs aan kinderen die korter dan twee jaar in Nederland zijn, of aan kinderen die de Nederlandse taal nog niet voldoende beheersen om naar het regulier onderwijs te gaan. We leren de kinderen de Nederlandse taal en diverse vaardigheden die hen verder helpen binnen het reguliere onderwijs en de Nederlandse maatschappij. We zien de school als een leefgemeenschap waarin iedereen zich gezien en gehoord voelt. Kinderen krijgen een stem, ze leren samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. We streven naar een gemeenschap waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt en waar we openstaan voor verschillen.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Samenwerken
  • Respect
  • Zelfstandig
  • Reflectie
  • Verbinding

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Als samenwerkingsschool tellen we ca. 400 leerlingen. Momenteel worden de plannen voor het openenen van een peuterspeelschool vormgegeven, zodat kinderen vanaf 2,5 jarige leeftijd welkom zijn binnen ons Integraal Kind Centrum. De wens is om de peuterspeelschool dit najaar te kunnen openen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
259
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Bs De Horizon hanteert het veiligheidsbeleid van Symbio.

Terug naar boven