IKC Hart van Slangenbeek

Luxemburgstraat 100 7559 NB Hengelo

  • Schoolfoto van IKC Hart van Slangenbeek
  • Schoolfoto van IKC Hart van Slangenbeek
  • Schoolfoto van IKC Hart van Slangenbeek
  • Schoolfoto van IKC Hart van Slangenbeek

In het kort

Toelichting van de school

Welkom in het schoolvenster van IKC hart van Slangenbeek 

Kinderopvang, peuterspeelschool, voor- en naschoolse opvang: alles bij elkaar onder een dak. Op dit moment verzorgen wij het onderwijs op twee locaties. Voor de groepen 1 t/m 6 de locatie Luxemburgstraat, de groepen 7 en 8 hebben een eigen plek aan de Wezelstraat. Sinds augustus 2021 zijn we officieel een samenwerkingsschool. (Telgenkamp (katholiek) en de Europaschool (openbaar) Samenwerking tussen ouders, kind en team vinden we heel belangrijk.

Wij zijn samen.........

Vanuit veiligheid, vertrouwen en respect zien we ieder kind!

We werken volgens het 'ontmoetingsleren', identiteitsvorming en leren van verschillen. Jezelf leren kennen en anderen begrijpen. Wie ben ik? Wie ben jij? Wij zijn wij samen?

Er is een rijke speelleeromgeving met een groen schoolplein. Ons groene schoolplein heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van zowel het jonge als het oudere kind. Het prikkelt de fantasie, stimuleert beweging, kinderen spelen creatiever en leren over het belang van de natuur

Breed aanbod, sport, cultuur, W&T en extra zorg. De basis is op orde. Leerlingen ontwikkelen eigenaarschap. Leerkrachten begeleiden dit proces waar nodig, laten los waar het kan

We laten graag onze prachtige school zien, komt u kijken?


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • veiligheid
  • vertrouwen
  • respect
  • toekomstgericht
  • we zien ieder kind

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
461
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Naast onderwijs bieden wij ook de mogelijkheid voor opvang voor baby's, peuters op 1 locatie waardoor er een soepele overgang naar groep 1 plaatsvindt.

De leerlingen van onze groepen 1 t/m 8 gaan elke dag van 8.30 tot 14.15 uur naar school.

Peuterspeelschool (Pippeloentje) voor 2,5 tot 4 jarigen. 

Afname kan op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor meer informatie over onze peutergroep, kijk op de website van de school of van Spring! Hengelo.

Kinderdagopvang 0-2 jarigen  (Partou Hart van Slangenbeek) 

Peuterspeelgroepen voor 2 - 4 jarigen (Partou Hart van Slangenbeek)  

Afname ochtenden, middagen, hele dagen. Tijden afgestemd op uw schoolgaande kinderen

Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur

Naschoolse opvang tot 18.30 uur

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven