IKC Titus Brandsma

Drienerstraat 51 7551 HL Hengelo

  • Schoolfoto van IKC Titus Brandsma
  • Schoolfoto van IKC Titus Brandsma
  • Schoolfoto van IKC Titus Brandsma
  • Schoolfoto van IKC Titus Brandsma
  • Schoolfoto van IKC Titus Brandsma

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

We regelen onze vervanging in eerste instantie vanuit een vaste invalpool van Symbio. Indien er geen invalkrachten beschikbaar zijn, wordt er geput uit een brede B pool. Via het mobiliteitscentrum Onderwijs Bureau Twente kunnen we hier een beroep op doen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We bieden ieder kind de kans om zich optimaal te kunnen ontplooien en ontwikkelen. We bieden de kinderen een voldoende gestructureerde en rustige leeromgeving. We bieden extra zorg en uitdaging met het doel kinderen hun talenten te laten ontplooien. Er zijn kinderen die speciale begeleiding, aandacht en zorg nodig hebben. We maken gebruik van extra hulp door leerkrachten, kennis en vaardigheden van IB-ers, de orthopedagoog (schoolbegeleider), schoolzorgondersteuner en door het samenwerkingsverband beschikbare middelen o.a. arrangementen, collegiale consultatie.

Binnen school is er ervaring op het gebied van:

- Kinderen met spraak en taalproblemen in samenwerking met Kentalis

- Hoogbegaafdheid

- Eigen Denq-groep 

- Praktijkklas

Op basis van ondersteuningsbehoeften van het kind en de mogelijkheden binnen onze school wordt in overleg bepaald of wij als school aan de ondersteuningsbehoefte, al dan niet met een aanvullend arrangement, kunnen voldoen, zodat per kind bekeken kan worden of zijn/haar ondersteuningsbehoefte gerealiseerd kan worden. In principe is een leerling met een TLV SBO / SO niet toelaatbaar.


Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Om nog beter te voldoen aan de specifieke ondersteuningsbehoeftes willen we de komende jaren ons aanbod nog beter neerzetten. Momenteel zijn we gestart met rekenXL; een verrijkingsprogramma naast onze reguliere methode. 

Het programma voor onze praktijkklas krijgt steeds meer vorm. Voor de invulling hiervan werken we samen met CT Stork, 't Genseler en Humanitas.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Ons IKC heeft een eigen peuterspeelschool. Verder werken wij veel samen met de kinderopvangorganisatie Kids Villa.

Terug naar boven