CBS De Kievitsheuvel

Korfgraaf 10 4174 GM Hellouw

Schoolfoto van CBS De Kievitsheuvel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Helaas is het niet te voorkomen dat ook onze leerkrachten wel eens ziek zijn. Ook kan er een andere reden zijn dat een leerkracht niet kan werken (nascholing of buitengewoon verlof). Wij doen ons uiterste best om vervangingen te regelen. Ons schoolbestuur is aangesloten bij een invalpool. Vanwege het tekort aan leerkrachten lukt het de invalpool ook niet altijd om iemand te sturen. Toch kan het voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is. Zeker als er een griepepidemie heerst. Op dat moment maakt de school gebruik van een stappenplan waarbij we eerst kijken of er nog intern een collega gevonden kan worden om (extra) te werken. Lukt ook dit niet dan kan er besloten worden om de kinderen op te  delen over de andere groepen. Maar ook deze oplossing kent haar grenzen. Als er geen andere opties meer beschikbaar zijn, dan zijn we genoodzaakt om de kinderen niet naar school te laten komen. U wordt daar uiteraard zo spoedig mogelijk van op de hoogte gebracht en mocht u zelf geen opvang kunnen regelen, dan zullen we als school uw kind opvangen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

CBS De Kievitsheuvel  biedt onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 12 jaar. Zoals in het schoolondersteuningsprofiel(SOP) uitgebreid is te lezen, hebben we op onze school gekwalificeerde leerkrachten, een internbegeleider, een onderwijsassistent die jongste kleuters begeleidt en werkt met het programma 'Bouw'. Daarnaast is een van de leerkrachten bevoegd RT'er; deze leerkracht begeleidt 2 dagdelen leerlingen die extra onderwijsbehoeften hebben. Omdat we een gedifferentieerd aanbod hebben, kunnen nagenoeg alle leerlingen geplaatst worden op onze school. De grenzen van onze mogelijkheden staan beschreven in het SOP.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Als team van CBS De Kievitsheuvel hebben we in het schooljaar 2022-2023 de cursus EDI (Expliciete directe instructie) gevolgd. Die cursus wordt in schooljaar 2023-2024 voortgezet. Op die manier wordt er een betere doorgaande lijn ontwikkeld in het geven van instructie. Zo zullen leerlingen nog beter op eigen niveau instructie ontvangen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Voorschoolse educatie wordt aangeboden in  Waardenburg of Haaften. Vroegschoolse educatie is bedoeld voor groep 1 en 2 van de basisschool.  

Terug naar boven