Eten op school
- Tijdens de ochtendpauze wordt er bij voorkeur groente en/of fruit gegeten, een koekje mag ook (geen snoep/chocolade)
- Voor de lunch vragen we u om uw kind bij voorkeur boterhammen mee te geven, geen ongezonde snacks en geen snoep/chocolade.
- Zowel voor de ochtendpauze als voor de lunch kunt u uw kind iets te drinken meegeven (zonder prik).
Traktaties
Wanneer uw kind jarig is, zetten wij het in 't zonnetje. Trakteren mag, maar dan alleen aan de eigen (basis)groep en de eigen leerkrachten.
We willen graag dat de traktaties eenvoudig zijn en vragen u daarom geen cadeautjes toe te voegen aan de traktaties.
We geven de voorkeur aan gezonde traktaties (zoals groente of fruit), voor de kinderen en ook voor de medewerkers.
Protocol weeralarm
Het KNMI geeft weercodes af. In het protocol weeralarm staat beschreven hoe scholen handelen als er door het KNMI een weercode afgegeven wordt. De verschillende weercodes kunnen landelijk, dan wel regionaal afgegeven worden.
Betekenis weercodes
Code groen: geen bijzonderheden. Bij normaal weer is het code groen. Er volgt geen actie.
Code geel: wees alert. Code geel betekent dat het KNMI adviseert om goed op te passen als je buiten bent. Mogelijk zorgt het weer voor risicovolle situaties. Bij code geel kan het KNMI 48 uur van tevoren de waarschuwing afgeven.
Code oranje: bereid je voor. Bij deze weerswaarschuwing is er mogelijk kans op gevaarlijk en extreem weer en daarmee op veel schade, letsel en overlast. Bij code oranje kan het KNMI 24 uur van tevoren de waarschuwing afgeven.
Code rood: het echte weeralarm, onderneem actie. Dit weeralarm komt er pas na overleg tussen het KNMI, Rijkswaterstaat en vervoersorganisaties zoals de ANWB. Bij code rood speelt de impact van het weer op de samenleving mee: de kans op ontwrichting van de maatschappij. Wat op zondag nog code oranje was kan op maandag code rood worden, bijvoorbeeld omdat er op maandag veel meer mensen op pad zijn dan op de meestal rustige zondag. Bij code rood kan het KNMI de waarschuwing op zijn vroegst 12 uur van tevoren afgeven.
Afspraken bij weercodes
Bij de codes groen en geel zijn er geen specifieke maatregelen.
Bij code oranje besluit de school hoe om te gaan met situaties zoals buitenspelen, fietsen/lopen naar een gymzaal, etc. Het onderwijs in het schoolgebouw gaat gewoon door.
Op het moment dat code rood afgegeven wordt, onderscheiden we drie situaties:
1. De melding vanuit het KNMI komt op een moment dat de kinderen nog niet op school zijn en de code rood ingaat op het moment dat kinderen normaliter op school zouden moeten zijn. In dit geval communiceert de school met de ouders dat er geen onderwijs gegeven wordt en dat de school alleen open is voor noodopvang. Voor leerkrachten of ondersteunend personeel geldt dat ook zij niet naar school behoeven te komen, met dien verstande dat de school wel altijd opvang op school moet kunnen regelen voor noodopvang. Waar nodig vangt de school de kinderen op binnen de reguliere schooltijden.
2. De melding vanuit het KNMI komt op een moment dat de kinderen al op school zijn en de code rood ingaat op een moment dat kinderen normaliter nog op school zouden moeten zijn. In dit geval communiceert de school naar de ouders dat kinderen vanaf een bepaald tijdstip opgehaald kunnen worden. Leerkrachten en ondersteunend personeel kunnen waar mogelijk ook eerder naar huis gaan, met dien verstande dat er altijd genoeg personeel op school moet zijn voor de kinderen die niet eerder naar huis kunnen.
3. (indien van toepassing voor de school): De situatie waarbij (veel) leerlingen van de school van taxivervoer afhankelijk zijn om naar school te komen of van school naar huis te gaan. Voor deze scholen is het afgeven van de code oranje een signaal om te bekijken of er mogelijk een code rood aan zit te komen. Als dat het geval is, wordt intern, en in overleg met de regiodirecteur en de vervoerders overlegd wat haalbaar is.
In alle situaties overlegt de school ook met de kinderopvang organisatie over de ontstane situatie en maakt afspraken over de kinderen die normaliter naar de opvang zouden moeten.